Krister Henriksson, 75, drar in miljoner
Krister Henriksson, 75, drar in miljoner - Foto: Fredrik Sandberg/Drago Prvulovic / TT

Krister Henrikssons svindlande miljontillgångar efter Wallander

Krister Henriksson är en av Sveriges mest folkkäre skådespelare, mest känd för sin roll som poliskommissarie Kurt Wallander. Och det kommer nog inte som någon stor överraskning att han har det riktigt gott ställt.


Efter sin debut på Stockholms Stadsteater 1973 landade Krister Henriksson, 75, en roll i kultförklarade "Rederiet" 1992. 

Rollen banade väg för en lång succékarriär – men mest känd är han för sin gestaltning av poliskommissarien Kurt Wallanderen filmatisering baserad på Henning Mankells kriminalromaner om samme karaktär. 

Foto: TV4

Han spelade Wallander mellan 2005 och 2013, och har på senare år medverkat i tv-serier som "Sommaren med släkten", "Modus" och "Hamilton".

Krister Henrikssons förmögenhet – så mycket pengar tjänar han

Det har gått snart tio år sedan Krister Henriksson la Kurt Wallander-hatten på hyllan, men pengarna rullar fortfarande in som de ska för 75-åringen.

Under taxeringsåret 2020 hade Krister Henriksson en inkomst av tjänst på 7 180 157 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. 

Foto: Alexander Larsson Vierth/TT

Han hade dessutom ett överskott av kapital på svindlande 33 339 202 kronor. Det skämtar man inte bort.

Krister Henrikssons bolag omsätter miljoner

Tillsammans med hustrun Cecilia Nilsson är Krister Henriksson verksam i två bolag, "Tåbb Aktiebolag" och "Applådochridå AB". 

År 2020 omsatte bolagen strax under 1,8 miljoner kronor – och hade tillgångar på totalt 7,2 miljoner. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!