Klara Doktorow gillade inte Pekka Heinos inlägg om Melodifestivalen 2023.
Klara Doktorow gillade inte Pekka Heinos inlägg om Melodifestivalen 2023. - Foto: Stella Pictures och Christine Olsson/TT

Kända radioprofilen ryter ifrån mot Pekka Heino: ”Jävla mobbare”

Programledaren Pekka Heino gick ut hårt och kritiserade Jespers Rönndahl och Farah Abadis insatser i Melodifestivalen 2023. Nu sätter
Klara Doktorow, känd från ”Vakna med NRJ”, ner foten.
– Han beter sig som en jävla mobbare, säger hon i podcasten ”The Daily Messiah”.


Melodifestivalen 2023 är inne på sista refrängen och på lördagen den 11 mars avgörs det, i Friends Arena, vem som kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest. 

Melodifestivalen 2023 – final: Artister, låtar och startordning

Pekka Heinos kritik mot Mello 2023: ”Trams”

Under de fem veckor som Melodifestivalen 2023 pågått har tävlingen mötts av både ris och ros. 

En av de som tyckt till om programmet, och mer specifikt programledarnas insatser, är tv-profilen Pekka Heino. Med en bild på Jesper Rönndahl och Farah Abadi beskrev han programmet som ”trams” och i ett uppföljande inlägg förklarade han sina tankar vidare:

”Jesper Rönndahl framstår för mig som en andra klassens komiker, helt utan finess, som mest bara skrattar åt sina egna dåliga skämt. Det är ansvarslöst av SVT att bara låta honom härja fritt. Farah Abadi skulle kunna vara riktigt bra (vilket märks i de förinspelade artistintervjuerna), men hon dras hela tiden ner till hans alltför låga nivå.”

Läs mer om Pekka Heinos kritik mot Melodifestivalen 2023 här.

Klara Doktorow om Pekka Heino: ”Jävla mobbare”

Även om Pekka Heino får visst medhåll bland kommentarerna finns det också de som istället hyllar programledarduon – däribland  radioprataren tillika NRJ-profilen Klara Doktorow, som också tagit del av Heinos inlägg.

I podcasten ”The Daily Messiah” beskriver Doktorow hur hon tyckt att både Jesper Rönndahl och Farah Abadi varit ”grymma” under Mello-deltävlingarna.

– Därför blev jag så otroligt frustrerad och också lite arg och bestört när jag läser i tidningen att min absoluta nemesis Pekka fucking Heino…

– Konstig nemesis, flikar Messiah Hallberg, som också medverkar i podden, in, varpå Doktorow fortsätter:

– Men jag hatar honom. Nej, förlåt, det är ett för starkt ord. Men jag tycker inte att Pekka Heino beter sig schyst. Han beter sig som en jävla mobbare. Han går ut på sin Instagram och skriver att ”Jesper Rönndahl framstår för mig som en andra klassens komiker som mest bara skrattar åt sina egna skämt”. Vad är det? Varför sitter Pekka och skriver de här grejerna? Det är bara elakt.

Edward af Silléns hån mot Melodifestivalen 2023: "Ingen går säker"

Klara Doktorow om mejlen från Pekka Heino: ”Otäcka”

När en klimataktivist stormade scenen under Loreens framträdande i den fjärde deltävlingen var Pekka Heino allt annat än nöjd med programledarnas hantering av situationen. Han menade då på att det inte handlar om ”att bara låta käften gå för att fylla ut tomrummet”.

Klara Doktorow menar dock på att Jesper Rönndahl och Farah Abadi skötte det plötsliga avbrottet ”skitsnyggt” och att Heino måste förstå att duon hela tiden jobbar utifrån en brief de får från SVT.

– Samma var det när han mejlade otäcka mejl till mig om vår Oscars-sändning för några år sedan. Vi hade fått en brief Pekka fucking Heino. Vi hade inte skapat innehållet efter eget tycke och smak. Det Pekka Heino nu gör en sport av är att skjuta budbäraren och jag känner att jag ryser av obehag bara jag ser de svarta konturerna av hans namn i kvällspressen. Ryser, säger radioprofilen i podden, och avslutar senare:

– Han har skrivit otrevligt och elakt både till mig och om andra offentligt och publikt. Det klart att han ska få ta konsekvenserna av det.

Nyheter24 har sökt Pekka Heino som avböjt att kommentera.

Läs alla våra nyheter om Melodifestivalen 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.