Ida Kjos ber om stärkande ord till systern Elin Kjos.
Ida Kjos ber om stärkande ord till systern Elin Kjos. - Foto: Skärmavbild/Instagram/elin.kjos

Ida Kjos vädjan till följarna – efter Elin Kjos besked: "Är tungt nu"

Träningsprofilen Elin Kjos har öppenhjärtigt delat med sig av livet med obotlig lungcancer. Nu vädjar systern Ida Kjos om stöd, kärlek och stärkande ord till Elin.


Det var under våren 2020 som Elin Kjos fick diagnosen lungcancer. På grund av en särskild genmutation som Elin hade konstaterades cancern vara medicinskt obotlig och enligt läkarnas första prognos hade träningsprofilen bara tre till sex månader kvar att leva.

Men Elin Kjos resa blev betydligt längre än så. Under flera års tid har hon nu delat med sig av upp- och nedgångar i kampen mot cancern.

Allt om Elin Kjos: Obotliga cancern, familjen och tankarna kring döden

Elin Kjos är tillbaka på Karolinska sjukhuset

För en dryg vecka sedan berättade Elin Kjos via Instagram, där hon har över 200 000 följare, att hon tvingats återvända till Karolinska sjukhuset igen.

"Men vi ses snart igen, när jag har mer lust och energi till att dela saker igen. Ni är bäst. Kärlek & Mod", skrev hon i en story då.

Elin Kjos tuffa besked: "Mer utmanande än någonsin för mig"

Ida Kjos om Elin Kjos: "Vår enastående syster"

Några dagar senare tog Elin Kjos syster Ida Kjos till Instagram för att dela med sig av en kärleksförklaring till Elin. Samtidigt vädjade hon också om stöd och kärlek från följarna.

"Hon är enastående vår syster. Det är tungt nu. Och ord känns små. Men ack så viktiga och stora. Vi älskar dig evinnerligt. Du fantastiska, envisa och sprudlande syster. Jag vet att ni är många som känner med Elin. Låt vågen av kärlek lyfta henne idag. Gärna här under så hon får se. Det behövs nu. Mer än någonsin", skrev hon.

Inlägget har i skrivande stund fått över 27 000 kommentarer och flera välkända profiler har valt att skicka några stärkande ord till Elin Kjos.

"Kärlek till dig Elin du är en otrolig inspiration för mig", skriver poddaren och konstnären Carolina Gynning.

"Fina fina Elin! Du är en fantastisk människa och inspiratör", skriver influencern och entreprenören Ida Warg.

"Hej Elin. Vill skicka all min styrka och kärlek till dig. Du inspirerar mig på riktigt VARJE dag. Du är så jävla cool, stark och din kraft lyser om dig. Du gör avtryck. Varmaste kramen", skriver elitcyklisten Jenny Rissveds.

Foto: Skärmavbild/Instagram/idakjos

Ida Kjos: "Ingen podd nästa vecka"

Sedan ett år tillbaka driver Elin Kjos och Ida Kjos podcasten "Systrarna Kjos" tillsammans, men under söndagen meddelade Ida att veckans podd uteblir.

"Hej alla underbara, pga Elins mående den föregående veckan blir det ingen podd nästa vecka. Så ni vet", skriver Ida i en story på Instagram.

Foto: Skärmavbild/Instagram/idakjos

Läs alla våra nyheter om Elin Kjos här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!