Elin Kjos
Träningsprofilen Elin Kjos drabbades av obotlig lungcaner. - Foto: Instagram/elin.kjos, TV4. Bilden är ett montage.

Elin Kjos tuffa besked: "Mer utmanande än någonsin för mig"

Elin Kjos är tillbaka på Karolinska sjukhuset i Stockholm. För sina hundratusentals följare berättar nu Elin om den särskilt svåra tiden hon befinner sig i.


För träningsprofilen Elin Kjos, 34, började det med en envis hosta som aldrig riktigt gav med sig. Våren 2020 fick hon beskedet. Hon hade drabbats av en obotlig cancer.

– I maj 2020 skrev de in mig som palliativ patient, alltså livsförlängande. Det de trodde då var att jag inte skulle leva året ut, det var det beskedet jag fick, har Elin Kjos berättat i "Renees brygga".

Elin Kjos drabbades av obotlig cancer

Elin hade fått lungcancer, och en stor tumör opererades bort. Elin har behandlats med bland annat cellgifter och immunterapi. Hon har även deltagit i en forskningsstudie på Karolinska där hon fick testa ett skräddarsytt cancervaccin.

Sedan dess har hon deltagit i flera forskningsstudier på Karolinska, något hon berättat om på sin Instagram.

I december 2022 åkte Elin in akut till Karolinska Sjukhuset i Stockholm. Det kom att bli startskottet för en väldigt tuff period för profilen. I nästan tre månader har hon varit sängliggande. I 11 veckor hade hon tumörfeber, men i början av mars började det ljusna för Elin.

"Idag har jag varit feberfri i fyra dagar, jag hade energi nog till att gå en promenad i UNDERBART vårväder, jag åt en fantastisk god lunch (med matlust!!) & min läkare ringde även för att meddela att min röntgen på hjärnan inte visade några besökare där", skrev hon.

Elin Kjos är tillbaka på Karolinska: "Tar en dag i taget"

På Instagram, där Elin har över 212 000 följare, så la hon i veckan ut en story där hon berättade att hon nu befinner sig på Karolinska sjukhuset igen.

"Tack för all kärlek alla underbara. Just nu är det mer utmanande än någonsin för mig, jag är tillbaka på KS & tar en dag i taget", skriver hon och fortsätter:

"Men vi ses snart igen, när jag har mer lust och energi till att dela saker igen. Ni är bäst. Kärlek & Mod", skriver Elin.

Elin Kjos är tillbaka på Karolinska. Bildkälla: Instagram/elin.kjos

Här kan du läsa mer om träningsprofilen Elin Kjos.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swifts album slog Spotify-rekord

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

1 timme sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

3 timmar sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

idag 06:58
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.