Micke Leijnegard, 58, är med i senaste avsnittet av "Fördomspodden".
Micke Leijnegard, 58, är med i senaste avsnittet av "Fördomspodden". - Foto: Stella Pictures och Björn Larsson Rosvall/TT

Micke Leijnegards ärliga ord om raseriutbrotten: "Sväljer mycket skit"

I "Fördomspodden" öppnar programledaren Micke Leijnegard upp rejält – bland annat om sitt humör.
– De gånger när jag blivit riktigt arg har jag själv blivit lite illa till mods, säger han i podcasten.


Micke Leijnegard, 58, har programlett allt från Melodifestivalen till Världens barn-galan, men är kanske framförallt förknippad med SVT-långköraren "Mästarnas mästare" som nu är inne på sin femtonde säsong.

Så mycket alkohol fick deltagarna i "Mästarnas mästare" 2023

Micke Leijnegard: "Det är obehagligt"

I det allra senaste avsnittet av "Fördomspodden" är det just Micke Leijnegard som ska bemöta Emil Perssons fördomar och programledarveteranen var inte det minsta blygsam. Bland annat delade han med sig av ett intima detaljer om sitt sexliv. 

Micke Leijnegards intima avslöjande: "Otroligt häftigt"

Micke Leijnegard. Foto: Janerik Henriksson/TT

En av fördomarna som Persson presenterar i avsnittet handlar om Leijnegards humör:

– När Micke Leijnegard blir arg står familjen stilla, säger han, varpå 58-åringen svarar:

– Ja, det är ganska sällan, så när jag blir det... Det är obehagligt. De gånger när jag blivit riktigt arg har jag själv blivit lite illa till mods, för jag ser att barnen blir lite rädda. Tack och lov händer det väldigt sällan.

Micke Leijnegard: "Sväljer mycket skit"

Emil Persson passar då på att fråga hur Micke Leijnegard blir när ilskan tar över.

– Jag blir lite för arg. Jag blir oresonlig och ska ha rätt och ska predika om att "såhär är det". Det var kanske därför mina förhållanden inte fungerade riktigt tidigare, om jag ska vara riktigt privat. Men jag har blivit äldre och jag har gått mycket i terapi, så målet är att det aldrig ska hända igen, förklarar tv-profilen.

– Vad är det som kan göra dig så arg?, frågar Persson.

– Det är en kombination av massa saker, men framförallt är det, som någon av mina äldsta vänner sa en gång så träffande, att jag är en "trivseltorsk". Jag försöker se till att alla runtomkring mig har det trevligt, vilket gör att man sväljer mycket skit och någonstans ska ju det där ut. Så jag tränar på att inte vara lika mån om att alla ska ha trevligt hela tiden, svarar Leijnegard i avsnittet.

Persson ifrågasätter då programledarens beskrivning och menar på att det låter som att han försöker få det att låta som att ilskan är en konsekvens av att han "är så himla god".

– Jaha, lät det så? Det var inte meningen. Jag blir arg för att jag ljuger. Jag ljuger för min omgivning för att de ska ha det trevligt.

Läs alla våra artiklar om Mästarnas mästare 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!