Bilderna på Tilde de Paula Eby sprids som en löpeld i sociala medier.
Bilderna på Tilde de Paula Eby sprids som en löpeld i sociala medier. - Foto: Christine Olsson/TT och Stella Pictures

Bilderna på Tilde de Paula Eby sprids som en löpeld: "Anmäl"

Flera fejkade artiklar om och bilder på Tilde de Paula Eby sprids som en löpeld i sociala medier och nu varnar TV4-profilen för bedragarna.
"Anmäl gärna", skriver hon på Instagram.


Under decennier har Tilde de Paula Eby lett det svenska folket genom några av TV4:s allra mest uppskattade tv-program, däribland Nyhetsmorgon och numera Efter fem. 

När 50-åringen inte syns i tv-rutan uppdaterar hon flitigt sin Instagram, där hon har över 220 000 föjare, med allt från familjebilder till "behind the scenes"-bilder från inspelningarna. 

Men i sitt senaste inlägg på plattformen är det varken nära och kära eller jobb som står i fokus.

Jenny Strömstedt rasar efter bilden med Steffo Törnquist: "Jag har anmält"

Tilde de Paula Eby: "Gör inte det!"

I inlägget visar nämligen Tilde de Paula Eby upp flera fejkade bilder, artiklar och Instastories som just nu florerar i sociala medier. I dessa påstås det bland annat att TV4-profilen blivit stämd av en bank och att "hennes karriär är över" på grund av någonting hon ska ha sagt i direktsändning.

"Först skrattade jag åt dumheterna! Sedan insåg jag att det finns de som tror på det och blir oroliga! Eller kanske nyfikna… och KLICKAR!!! Gör inte det! Det här är bara ett av många nya sätt som bedragare använder sig av för att lura hederliga människor på pengar", skriver hon och fortsätter:

"Det finns inga bortglömda mikrofoner, hemlig information eller stämningar från några banker. De använder bara mitt nylle för att se om det kan få folk att klicka vidare. Gör inte det! Men OM ni råkat klicka, logga ut från alla konton och byt lösenord. Och orkar ni - så anmäl gärna… även om det känns som Davids kamp mot Goliat så vet vi ju ändå hur just den fighten slutade!"

Tilde de Paula Ebys följare: "Fy hur dom utnyttjar er"

I kommentarsfältet stöttas Tilde de Paula Eby av följarna och flera av dem har följt hennes uppmaning om att anmäla bilderna.

"Jag anmäler varje gång! Det här ska man inte gå på!", skriver en person.

"Har anmält 3 stycken såna annonser (med ditt namn) idag. På både Facebook och Insta", skriver en annan.

"Såg detta och blockerade. Fy hur dom utnyttjar er som är offentliga personer", skriver en tredje.

Foto: Skärmavbild/Instagram/tildedepaula

Läs alla våra artiklar om Tilde de Paula Eby här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!