Jens Hultén spelar Seth Rydell i Johan Falk-filmerna.
Jens Hultén spelar Seth Rydell i Johan Falk-filmerna. - Foto: Skärmavbild/Johan Falk och Nyheter24

Johan Falk-stjärnans hemliga avslöjande om Seth Rydell – chockar alla: “Snodde…”

Den oberäkneliga gangstern Seth Rydell i Johan Falk spelas av Jens Hultén. Men för Nyheter24 avslöjar han en viss detalj om karaktären som kan chocka många av fansen...


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Den svenske skådespelaren Jens Hultén har synts i flera Hollywoodfilmer och spelat jämte tunga namn så som Tom Cruise och Daniel Craig. Men även på svensk mark är han ett minst sagt känt ansikte. 

Jens Hultén spelar Seth Rydell i Johan Falk-filmerna 

Jens Hultén känns nog igen av de allra flesta som gängledaren Seth Rydell i Johan Falk-filmerna. Karaktären blev så pass populär att många fans inte kunde få nog av Seth Rydell, och det fanns till och med planer på att han skulle få en egen fortsättning på vita duken. 

Jens Hultén har tidigare berättat för Nyheter24 om spinoff-planerna för Seth Rydell i Johan Falk – läs mer här

Foto: Paul Wennerholm/TT

Jens Hultén om Seth Rydell: "Han är galen"

Det råder alltså inga tvivel om att filmskurken Seth Rydell var en riktig publikfavorit. Men hur mycket av Seth Rydell finns det egentligen i Jens Hultén själv? 

– Ingenting förutom att han kan slåss, eftersom jag har tränat kampsport i över 40 år. Så det är väl det vi har gemensamt, säger Jens Hultén till Nyheter24 och fortsätter: 

– Han är ju en gangster. Han är galen på ett sätt. Det är inte jag. Jag är en snäll människa. Men jag har jobbat som dörrvakt i många år innan jag blev skådespelare. Då har man väl träffat sådana figurer. Jag har lärt känna de här skurkarna på riktigt på den tiden. Så jag har ganska nära till det. 

Hultén menar att han har spelat andra roller som är betydligt mer lika honom själv som person, men som det inte varit lika stor uppståndelse kring som Johan Falk-filmerna. 

– Sen har jag fysik och är en bra skådis. Så det var inte så svårt att spela honom ändå. Men det är långt ifrån mig. Jag har gjort grejer som är mig betydligt närmare, som inte har blivit lika uppmärksammade. 

Foto: Anders Wiklund/TT

Johan Falk-stjärnans avslöjande om Seth Rydells ikoniska citat 

Seth Rydell har onekligen blivit en favorit bland många Johan Falk-fans, och karaktären har en hel del repliker som fastnat hos publiken. 

“Man ska inte pissa mig på ryggen och låtsas att det regnar” är ett av Seth Rydell mest kända citat, och förklaringen bakom den ikoniska repliken kan nog överraska många. Det är nämligen Jens Hultén själv som Johan Falk-fansen har att tacka för Seth Rydells karaktäristiska citat. 

– Jag tog ett citat som blev oerhört känt. Det använde jag när jag provfilmade. “Stå inte och pissa mig på ryggen och låtsas om det regnar”. Den snodde jag i min tur från en gammal krigsfilm från 50-talet, berättar Hultén. 

"Det mesta av Seth Rydell är jag"

Och det visar sig att det inte bara är det citatet i fråga som Jens Hultén själv har bidragit med, utan en stor del av karaktären kommer från honom själv. 

– Det mesta av Seth Rydell är jag, och som jag har tillfört, förklarar Johan Falk-stjärnan och tillägger: 

– Det som stod i manuset så har jag sagt: “Det här kan jag inte säga, vi måste göra så här.” Så det är min skapelse. Även om jag har förhållit mig till manus som ett slags ram.