- Foto: Nyheter24 och Paul Wennerholm/TT

Johan Falk-stjärnans avslöjande om Seth Rydell: "Spinoff"

Jens Hultén blev hela Sveriges favoritbuse när han axlade rollen som skurken Seth Rydell i Johan Falk-filmerna. Nu avslöjar han för Nyheter24 hur framtiden ser ut för den älskade karaktären.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Filmstjärnan Jens Hultén har medverkat i flera Hollywoodfilmer och diverse svenska storfavoriter på vita duken. 

Jens Hultén är berättarrösten i "The Bridge"

Just nu är han även aktuell som berättarrösten till realityserien “The Bridge” på Amazon Prime. Tolv främlingar ska försöka klara uppdraget att bygga en bro med sina bara händer. Syftet? Att försöka nå prispengarna som ligger begravda på en öde ö. 

Jens Hulténs nya avslöjande om Seth Rydells spinoff: "Snack om..." 

Men de allra flesta förknippar nog Jens Hultén för sin roll som Seth Rydell i Johan Falk-filmerna. När Nyheter24 träffar Hultén får han frågan om han är sugen på att göra några fler Johan Falk-filmer. Och svaret kan nog väcka starka känslor hos alla fans. 

– Det har varit snack om det många gånger. Det var snack om att Seth Rydell skulle få en egen spinoff, och det gick ganska långt och sen blev det problem med pengar från Tyskland, eller vad det nu var. Så då lade vi ner det. Sen började det pratas om att vi skulle göra en till fristående säsong, men sen stöp det. Allting handlar om finansiering. 

Hultén berättade att projektet hade hunnit komma en bra bit på vägen innan planerna lades ner.  

– Vi höll på att skriva manus och vi satt i manusbearbetning och vi hade produktionsbolag som var intresserade och vi hade eventuellt en tv-kanal. Men ska du göra tv-serier eller filmer i Sverige måste du ha utländska pengar. 

– Har man inte full finansiering då spelar det ingen roll hur långt du har kommit. Så det stöp väl på finansieringen. 

Foto: Leif R Jansson/TT

Jens Hultén svarar på det alla undrar – vill han göra fler Johan Falk-filmer?

Enligt Johan-Falk stjärnan skedde diskussionerna om en Seth Rydell-spinoff för rätt så många år sedan, men intresset hos Jens Hultén själv verkar ha svalnat i dagsläget. 

– Jag känner mig ganska färdig med det där. Vi gjorde ju 18 filmer.  

Till alla inbitna fans besvikelse verkar alltså inte en Seth Rydell-spinoff särskilt trolig, men helt omöjligt visar det sig inte vara. 

– Nu har jag fått börja göra så mycket grejer som jag tycker är mycket roligare. Så att gå tillbaka till det där är som att slänga sig tillbaka i ett gammalt äktenskap som inte funkar, säger Jens Hultén till Nyheter24 och tillägger: 

– Men man ska aldrig säga aldrig. Kom med ett förslag så får vi ta ställning till det då, men det är ingenting som jag går och längtar efter. 

/