Tilde de Paula Eby ryter ifrån mot bedragarna.
Tilde de Paula Eby ryter ifrån mot bedragarna. - Foto: Christine Olsson/TT och Henrik Montgomery/TT

Tilde de Paula Ebys ilska i direktsändning: "De är svin"

I TV4:s "Efter fem" berättar Tilde de Paula Eby om de bedragare som använt sig av hennes namn och bilder för att lura oskyldiga människor.
– De som gör det här är svin, det tror jag alla förstår, säger hon i programmet.


Det var i förra veckan som fejkade artiklar om och bilder på programledaren Tilde de Paula Eby började cirkulera i sociala medier. Hon tog då till Instagram för att varna sina följare för de bedragare som ligger bakom innehållet.

"Först skrattade jag åt dumheterna! Sedan insåg jag att det finns de som tror på det och blir oroliga! Eller kanske nyfikna… och KLICKAR!!! Gör inte det! Det här är bara ett av många nya sätt som bedragare använder sig av för att lura hederliga människor på pengar", skrev hon i ett inlägg på Instagram och fortsatte vidare:

"Det finns inga bortglömda mikrofoner, hemlig information eller stämningar från några banker. De använder bara mitt nylle för att se om det kan få folk att klicka vidare. Gör inte det! Men OM ni råkat klicka, logga ut från alla konton och byt lösenord. Och orkar ni - så anmäl gärna… även om det känns som Davids kamp mot Goliat så vet vi ju ändå hur just den fighten slutade!"

Läs mer om fejkartiklarna som Tilde de Paula Eby varnar för här.

Tilde de Paula Eby: "Utnyttjar tillitsfulla människor"

När Tilde de Paula Eby i slutet av förra veckan programledde TV4:s "Efter fem" passade hon på att lyfta bedrägeriet igen. Enligt tv-profilen är inte det främsta problemet att hennes namn och ansikte används av bedragarna, utan att oskyldiga människor drabbas när de klickar sig vidare.

– De som gör det här är svin, det tror jag alla förstår. Det riktigt hemska i det här är att bedragarna utnyttjar tillitsfulla människor. Det är en otroligt tråkig utveckling, säger hon i programmet

Läs alla våra artiklar om Tilde de Paula Eby här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!