Camilla Läckberg drar in stora pengar som en av Sveriges mest framgångsrika författare.
Camilla Läckberg drar in stora pengar som en av Sveriges mest framgångsrika författare. - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Stella Pictures

Camilla Läckbergs enorma förmögenhet – så mycket tjänar deckardrottningen

Camilla Läckberg är en av Sveriges bäst säljande författare och har en gedigen karriär bakom sig. Om det märks på hennes lönekonto och bolag? Det kan man lugnt sagt säga.


Med bland annat Fjällbacka-serien har Camilla Läckberg blivit en av de mest framgångsrika författarna i Sverige. Faktum är att hon, även utanför landets gränser, blivit ett välkänt namn och att läsare från världens alla hörn besöker den lilla orten på västkusten.

– Det kommer så mycket trevliga turister hit för att gå de guidade turerna ”Mordvandring i Camilla Läckbergs Fjällbacka”, har författarens mamma Gunnel Läckberg berättat för GP.

På senare år har Läckberg dessutom gett sig in i tv-branschen där hon skrivit serierna "Lyckoviken" och "Strandhotellet" för Viaplay.

Allt om Camilla Läckberg: Barnen, huset, utbildningen och äktenskapet med Simon Sköld

Camilla Läckbergs lön – så mycket pengar tjänar hon

Under Camilla Läckbergs karriär har hon inte hymlat med att det är lönsamt att vara en bästsäljande författare, men hur mycket tjänar hon egentligen?

Camilla Läckberg. Foto: Claudio Bresciani/TT

Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Läckberg en inkomst av tjänst som landade på 663 300 kronor under 2021, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Dessutom hade författaren ett överskott av kapital på svindlande 6 212 000 kronor samma år.

Camilla Läckberg hänger ut rasist med namn: "Herregud..."

Camilla Läckbergs förmögenhet i bolaget

Men det slutar inte där. Camilla Läckberg är verksam i totalt åtta bolag, däribland Camlac AB

Enligt Alla bolag ska företaget "skapa litterära och musikaliska verk inklusive texter, marknadsföring av desamma, hålla föredrag och utbildning samt därmed förenlig verksamhet. Därjämte skall bolaget bedriva dansverksamhet, marknadsföra klädmärken och andra produkter och tjänster inklusive marknadsföring och textproduktion på webben".

Camilla Läckberg med maken Simon Sköld. Foto: Stella Pictures

Hur går det då för Camlac AB? Inte dåligt alls, visar det sig. Under 2021 omsatte bolaget 45,7 miljoner, medan vinsten landade på 23,2 miljoner kronor. Tillgångarna i bolaget beräknades samtidigt uppgå till hisnande 103,4 miljoner kronor.

Läs alla våra artiklar om Camilla Läckberg här.

Senaste nytt

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

1 timme sedan

Marcus & Martinus: Inte bara ute efter revansch

1 timme sedan
Marcus & Martinus kom tvåa i Melodifestivalen i fjol. Nu är de tillbaka – och är favorittippade. Men vi är inte bara här för att få revansch, vi älskar verkligen Mello, säger Martinus.

Mikael Tornvings söner har vuxit upp – briljerar i annan, tuff bransch

1 timme sedan
Mikael Tornving är en av landets mest uppskattade komiker och programledare. Han har två söner som idag är vuxna men som valt en annan bana som Mikael är familjär med.

Svenska kändisen som Erika Persson festade med under Mello

2 timmar sedan
Gunilla Persson befinner sig i Sverige för att tävla i Melodifestivalen 2024, och vid sin sida och som stöd har hon dottern Erika Persson. Och för Nyheter24 har Erika berättat en viss detalj om Mello-efterfesten…

Sverigeaktuellt rockband ger ut sina memoarer

2 timmar sedan
För 40 år sedan grundade de skotska bröderna William och Jim Reid rockbandet The Jesus and Mary Chain och jubileet verkar ha fått fart på kreativiteten.

Saramagos glasögon till Nobelprismuseet

2 timmar sedan
En sten, ett par glasögon och ett manuskript finns bland de föremål som José Saramagostiftelsen och Nobelpristagarens änka, Pilar del Río, överlämnat till Nobelprismuseet. Stenen, som den portugisiske författaren lär ha hittat på Lanzarote där han bodde under den senare delen av sitt liv, sägs ha betytt mycket för honom.