Loreen representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2023.
Loreen representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2023. - Foto: Stella Pictures

Kaos under Loreens genrep inför Eurovision 2023: "Massor av detaljer"

Loreen tävlar för Sverige när Eurovision Song Contest 2023 går av stapeln senare i maj. Men under det första genrepet i Liverpool uppstod problem.


I mars kammade Loreen, för andra gången, hem segern i Melodifestivalen och hon är nu på plats i Liverpool för att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2023.

Men när det var dags för artistens första genrep i helgen gick det inte helt och hållet som den svenska delegationen tänkt sig.

Kändisduons hälsning till Loreen inför Eurovision 2023

Loreen om rökkaoset: "Massor av detaljer"

Det rökkaos som uppstod under Melodifestivalen, och som då gjorde att Loreen försvann i tv-rutan, inträffade nämligen under genrepet i Liverpool.

– Jag skulle säga att vi håller på att pula ganska så mycket med röken. Det är ju ändå en rökfest av rang, vårt nummer. Det där behöver vi jobba på. Det är massor av detaljer, säger Loreen till Schlagerbloggen hos Aftonbladet.

Även Lotta Furebäck, chef för den svenska delegationen, lyfter fram rökproblematiken.

– Det här är ett första rep, vi har gjort det här förut. Jag tycker att vi är på god väg, men det är det här med röken som jag tycker att vi behöver jobba mest på, som vi inte riktigt får till, säger hon till Schlagerbloggen och betonar att både BBC och EBU lovat att lösa problemet.

Eurovision-fansen rasar efter videon på Loreen inför Eurovision 2023: "Skamlöst"

Ändringarna i Loreens nummer inför Eurovision 2023

Loreens framträdande har redan förändrats en hel del. Till exempel har plattformen och det hängande taket blivit betydligt mindre: från att ha varit 16 kvadratmeter till att bli strax över sex kvadratmeter.

På plattformens golv och på led-skärmar kommer det också att visas innehåll.

– Det är nytt jämfört med Melodifestivalen, vilket också adderar mycket känsla, så att vi kan få ännu mer av det här mäktiga i de stora bilderna, säger Lotta Furebäck till Schlagerbloggen.

English speaking? Get to know Loreen: Family, boyfriend, height and odds

Eurovision 2023: Odds, bidrag och tv-tider

Planerar du att sitta bänkad under årets upplaga av Eurovision? Då finns det en hel del grejer att hålla koll på. Läs allt om Eurovision Song Contest 2023 här: Odds för Loreen, alla bidrag och tv-tider för semifinal och final.

Läs alla våra artiklar om Loreen här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!