Käärijä representerar Finland i Eurovision Song Contest 2023.
Käärijä representerar Finland i Eurovision Song Contest 2023. - Foto: Heiko Junge/TT och Jessica Gow/TT

Eurovision 2023 • Därför har Käärijä ett ärr på magen: ”Vägde 49 kilo”

Käärijä representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2023. Uppmärksamma tittare kanske noterat att den finske artisten, som är barbröstad på scen, har ett ärr på magen och historien bakom ärret är minst sagt mörk.


Eurovision Song Contest 2023 går snart i mål och finska Käärijä har pekats ut som Loreens främsta konkurrent i tävlingen. När den finska artisten framträder är han barbröstad och den med vassa ögon har kanske noterat ett ärr på hans mage. 

Eurovision 2023 • Frågan alla undrar om finska Käärijä: Hur lång är han?

Käärijä: "Jag sket just blod, vad i helvete?"

I den finska podcasten Urheilucast berättar Käärijä, vars riktiga namn är Jere Pöyhönen, om historien bakom ärret. I nionde klass gjorde nämligen Käärijä en chockartad upptäckt: hans avföring innehöll blod.

– Det hände mig i skolan, och jag sa till mina vänner: "Jag sket just blod, vad i helvete?", och vi skojade om det. Jag var lite chockad, och när jag kom hem berättade jag inget för mina föräldrar förrän dagen därpå, säger han i avsnittet.

Vid 18 års ålder, efter perioder av sjukdom och tillfrisknande om vartannat, fick han till slut en diagnos: kroniskt inflammerad tarm.

– Jag kämpade med sjukdomen i två år. Jag fick sluta träna, jag kunde inte träffa mina vänner, och mitt första förhållande tog också slut för att jag spenderade flera månader på sjukhus. När det var som värst vägde han 49 kilo, säger han han i podcasten.

I dag mår Käärijä betydligt bättre och han hoppas att hans historia ska få fler att våga prata öppet om sjukdomen. 

Stjärnan totalsågar Loreen i ny hånfull låt: "Jag hatar dig"

Eurovision 2023: Odds, bidrag och tv-tider

Planerar du att sitta bänkad under årets upplaga av Eurovision? Då finns det en hel del grejer att hålla koll på. Läs allt om Eurovision Song Contest 2023 här: Odds för Loreen, alla bidrag och tv-tider för semifinal och final.

Läs alla våra artiklar om Loreen här och alla våra nyheter om Eurovision Song Contest 2023 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!