Loreen representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2023.
Loreen representerar Sverige i Eurovision Song Contest 2023. - Foto: Jessica Gow/TT och Claudio Bresciani/TT

Stjärnan totalsågar Loreen i ny hånfull låt: "Jag hatar dig"

Spanska Eva Soriano, som är en etablerad programledare och komiker, hävdar i en tv-sänd låt att hon vill se Loreen förlora i Eurovision Song Contest 2023.
– Jag hatar dig Loreen, jag hatar dig, sjunger Soriano i låten.


Det var i samband med en dragshow-gala, vilken utspelade sig på Kanarieöarna tidigare i år, som konflikten först tog fart. 

Den spanska programledaren och komikern Eva Soriano fick då vänta i 45 minuter innan hon fick kliva upp på scen. Anledningen? Loreen drog, enligt Soriano, ut på sitt framträdande och när den svenska artisten inte ville sjunga "Euphoria" var det droppen för spanskan, vilket bland andra Aftonbladet rapporterat om. 

Eurovision 2023: Frågan alla undrar om finska Käärijä – hur lång är han?

Loreen bad Eva Soriano om ursäkt

Inför Eurovision Song Contest 2023 har Eva Soriano riktat flera kängor mot Loreen. Bland annat har hon kallat artisten för diva och hävdat att hon är omöjlig att arbeta med.

När Loreen var mitt uppe i förberedelerna inför Melodifestivalen blev hon uppmärksammad på den ilska Soriano så öppet delat med sig av. 

– Förlåt, jag visste verkligen inte det. Jag gillar inte att låta folk få vänta på grund av mig, ska Loreen ha sagt då, enligt spanska Diez Minutos.  

Eva Soriano: "Jag hatar dig Loreen"

Eva Sorianos svar? Ja, tidigare i veckan påstod hon, enligt spanska Vertele , att hon ville "bygga broar" och glömma det som hänt på Kanarieöarna. 

Men i Sorianos program "Showriano" på Movistar plus lät det något annorlunda när hon framförde en låt om Loreen och hur hon kommer att titta på Eurovision 2023 för att se svenskan förlora.

– Jag hatar dig Loreen, jag hatar dig Loreen. Din låt är ett plagiat på ”Flying free”. Jag hatar dig Loreen, jag hatar dig Loreen, sjunger hon i låtens refräng, för att sedan avsluta med att hon vill sluta fred med Loreen. 

Delegationschefen: "Trist att se"

I ett sms till Aftonbladet  kommenterar Lotta Furebäck, som är chef för den svenska delegationen, Eva Sorianos låt.

”Trist att se, men vi lägger inte ner någon energi på det här. Nu har vi allt fokus på lördagens final och en spännande tävling."

Eurovision 2023: Odds, bidrag och tv-tider

Planerar du att sitta bänkad under årets upplaga av Eurovision? Då finns det en hel del grejer att hålla koll på. Läs allt om Eurovision Song Contest 2023 här: Odds för Loreen, alla bidrag och tv-tider för semifinal och final.

Läs alla våra artiklar om Loreen här och alla våra nyheter om Eurovision Song Contest 2023 här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!