Elliphant intervju
Ellinor ”Elliphant” Olovsdotter är i veckan med i Benjamin's. - Foto: Elliphant intervju

Artisten Elliphants stela möte med Jenny Strömstedt: "Du totaldissade mig"

Ellinor ”Elliphant” Olovsdotter, 37, slängde ur sig en totaldiss mot Jenny Strömstedt. Då visste hon inte vad det var som väntade...


Artisten Ellinor ”Elliphant” Olovsdotter, 37, är en svensk artist med miljontals spelningar på Spotify. Hon har hyllats av världsstjärnor som Katy Perry och samarbetat med stjärnor som Skrillex och Mayor Lazer. 

I veckan får svenska folket möta henne i tittarsuccén Benjamin's då hon gästar med bland andra Petter Stordalen. Det bjuds på både intressanta samtal, musik och god mat. Men även en del friktion mellan henne och Petter....

Har artisten Elliphant några barn?

Ja, hon har en dotter och en nakenkatt i rasen Sphynx. 

Har Elliphant någon pojkvän/partner?

Elliphants pojkvän heter Farshad Florian Dezfoulian, 40. Paret bor tillsammans i en lägenhet i Stockholm tillsammans med sin dotter och katt. 

De träffades redan 2012 då Farshad gjorde hennes loggor och skivomslag. För cirka tre år sedan korsades deras vägar igen och det var så det sa klick. 

Elliphant på Bråvalla. Bildkälla: Izabelle Nordfjell/TT

– Vi började hänga. Sen var vi inte ihop mer än en kvart innan vi blev gravida. Även om vi var ihop så kort innan försökte vi aktivt redan från början bli med barn. Så det är galet. Vi hade precis firat vår ettårsdag när vi fick vår dotter. Jag fattar inte hur Florian hann med, men han är jättefin och allt är bra. Det är en lyckostory. När man tror att allt är kört, då plötsligt kommer vändningen, berättade Ellinor i en intervju med HÄNT.

Elliphant berättar om vännen som tog livet av sig

I en intervju med Nöjesguiden berättade Ellinor för drygt ett år sedan att hon inte alltid haft en bra relation till musik. För cirka fyra år sedan fick hon veta att vännen hon startade projektet "Elliphant" med hade tagit livet av sig.  

Ellinor ”Elliphant” Olovsdotter. Bildkälla: Fredrik Persson/TT

– Precis när jag kände mig som mest lugn drogs mattan undan mina fötter. Det kom en riktig krasch där allt som jag byggt upp raserades; relationen till mitt skivbolag och relationen med min dåvarande pojkvän som jag hade levt med i fyra år. Min bästa vän, som jag skapade projektet Elliphant med, tog livet av sig. Då åkte jag hem till Sverige och bestämde mig för att skita i musik. Jag hade en väldigt knepig relation till musik ett tag, berättade hon då. 

Artisten Elliphant om stela mötet i Jenny Strömstedt

Inför ett kommande albumsläpp gästade Ellinor ”Elliphant” Olovsdotter Nyhetsmorgon där hon skulle intervjuas av Jenny Strömstedt. Men det var inte första gången Jenny var i ett sammanhang tillsammans med Ellinor. 

– Välkommen Ellinor. Vet du jag är ganska nervös inför den här intervjun?, sa Jenny. 

– Nej men varför då?

– Jo när jag skulle göra research för intervjun lyssnade jag på en podd där du i fem minuter totalsågade mig för en intervju jag hade gjort med artisten Nordpolen. 

"Jag var lite nervös inför den här intervjun". Bildkälla: TV4

– Nej men åh var det du som gjorde den, men på något sätt är ju den intervjun även episk, skrattade Ellinor trots att det blev en kort och lite frostig stämning. 

Efter de första fraserna blev det dock väldigt fin stämning mellan profilerna och det hela genererade i en väldigt bra intervju. 

Vill du se intervjun i sin helhet? Då kan du göra det här: 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!