Björn Ulvaeus uttalar sig nu om "Take a chance".
Björn Ulvaeus uttalar sig nu om "Take a chance". - Foto: Adam Ihse/TT och Prime Video

Björn Ulvaeus ord om dokumentären med Agnetha Fältskogs stalker: "Stort obehag"

I "Take a chance" får tittarna en inblick i hur Gert van der Graaf, som under flera decennier stalkar Agnetha Fältskog, utvecklade en besatthet av Abba-medlemmen. Men dokumentären har fått hård kritik och nu uttalar sig även Björn Ulvaeus om produktionen.


Det var den 19 maj som "Take a chance" hade premiär på Prime Video. 

I dokumentären medverkar Gert van der Graaf, som under decennier stalkade Agnetha Fältskog, och psykologer som ska försöka förklara "hur tvångsmässig fandom kan leda till kriminell handling", enligt ett pressmeddelande från streamingtjänsten.

Abba-medlemmen själv har avböjt att medverka och har, enligt DN, vädjat om att dokumentärfilmen ska stoppas. 

Kritik mot dokumentären om Gert van der Graaf

Men så blev inte fallet och i efterhand har flera personer som medverkat i dokumentären gått ut och sagt att de ångrar sin medverkan. En av dem är åklagaren Rhonda Saunders.

– Jag visste inte att offret inte ville att den här dokumentären skulle göras. Den här informationen är upprörande eftersom jag har ägnat mig åt att skydda och företräda brottsoffer, säger hon till Expressen.

I en kommentar till DN svarade produktionsbolaget A Rabbit Hole på kritiken:

"Att experterna har varit medvetna om vad de ställer upp på och hur det kommer att skildras har varit en självklarhet för A Rabbit Hole. Mot den bakgrunden är vi väldigt förvånade över den bild som framkommit i Expressen. Det stämmer inte alls överens med det experterna har sagt i våra kontakter.”

Företaget uppger också att alla experter fått se dokumentären innan premiären.

Björn Ulvaeus om Take a chance: "Stort obehag"

Även Abba-medlemmen Björn Ulvaeus, som under flera år var gift med Agnetha Fältskog, kommenterar nu dokumentären.

– Jag känner ett stort obehag och medkänsla med Agnetha. För som jag förstår det ger man honom ett jättestort utrymme i den här serien och jag vet ju hur hon känner sig och hur jobbigt det är för henne, säger han i P3 Morgonpasset.

– Blev du förbannad när du fick höra om den?, frågar programledaren David Druid, varpå Ulvaeus svarar:

– Jag förstår ju att det här är superintressant och att det skulle komma förr eller senare, så förbannad… Jag vet inte. Bara ledsen och obehagligt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!