Irma Lehtosalo, 68, har blivit minst sagt folkkär efter "Marko & Irma" i TV4.
Irma Lehtosalo, 68, har blivit minst sagt folkkär efter "Marko & Irma" i TV4. - Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/TV4/Marko & Irma

Markoolio om mamma Irma Lehtosalos bisarra fanmöte: "Trodde vi slagit henne"

Irma Lehtosalo, mamma till artisten Marko "Markoolio" Lehtosalo, har minst sagt tagit Sverige med storm och det märks när 68-åringen är ute bland folk.


Det var i våras när den första säsongen av "Marko & Irma" sändes i TV4 som sociala medier fullkomligen exploderade. Anledningen? Hon stavas Irma Lehtosalo.

Husbygget tillsammans med sonen Marko "Markoolio" Lehtosalo gick minst sagt hem i stugorna och det dröjde inte länge innan Irma var både hyllad och älskad av tittarna – något som även märks när hon rör sig ute bland folk.

TV4:s glädjebesked: Ny säsong av "Marko & Irma" – då har programmet premiär

Irma Lehtosalo: "Kör förbi bilar med folk"

I en intervju med Aftonbladet berättar Marko "Markoolio" Lehtosalo att hans mamma knappt kan vistas ute på stan utan att bli stoppad av fans. 

 – Mamma fyllde nyligen år och vi var på Dramaten. I pausen kom det ett sällskap med en tjej i tioårsåldern. När hon fick syn på morsan bröt hon ihop och började storgråta så en dam i sällskapet trodde vi hade slagit henne. Men då såg pappan att det var mamma och då förstod han, säger han till tidningen.

Hur känner då Irma inför det nya kändisskapet?

– Det är roligt när barnen kommer fram, men jag fattar ingenting. Men det kör förbi bilar med folk här utanför huset hela tiden. De har till och med knackat på dörren och det är inget kul. Man måste få vara privat, säger hon till Aftonbladet.

Läs alla våra artiklar om Irma Lehtosalo här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!