Steffo Törnquist TV4
Steffo Törnquist hyllas nu för sin supersås. - Foto: steffo56/Instagram

Steffo Törnquists super-sås hyllas av tittarna: "Hur gjorde du?"

Steffo Törnquist är en av våra mest folkkära programledare och möter ofta lovord och kärlek på sin Instagram. Denna gång handlade det hela om en sås.


Tv-profilen och journalisten Steffo Törnquist, 67, har varit ett välkänt ansikte i Nyhetsmorgon sedan över 20 år tillbaka. I ryggsäcken har han sedan tidigare en journalistkarriär på TT, Dagens Nyheter och Expressen. 

Men det är inte bara i tv-rutan som Steffo förgyller svenskarnas vardag. Han är nämligen en livsnjutare av rang, vilket man kan följa på hans sociala medier. 

Steffo Törnquist. Bildkälla: Stella Pictures.

Man kan nämligen säga att vår gode Törnquist skrattar hela vägen till banken, vilket man minst sagt kunde se vid förra årets bokslut.

Så mycket tjänar Steffo Törnquist

Under 2021 hade Törnquist, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 691 400 kronor. Dessutom hade programledaren ett överskott av kapital som landade på 454 517 kronor

Men det stannar absolut inte där. I hans bolag "Steffo Törnquist Insult Aktiebolag" omsattes hela 4 641 000 kronor under 2022. Man gick dock med 1 837 000 kronor i förlust.

Bolaget hade samtidigt tillgångar som beräknades uppgå till 38 922 000 kronor.

Och Steffos pengar är inte direkt en stillaliggande sjö. Han älskar nämligen att titt som tätt göra lyxiga inköp. Han köpte relativt nyligen ett litet ting – som kostat honom 70 000 kronor.

Men det är inte bara prylar som Steffo införskaffar sig – han är även ett fan av god mat och dryck. 

Steffo Törnquist hyllas för sin sås

Denna gång var det dock inte den sedvanliga ostbrickan och Pinot Noir-vinet som vankades. Utan Steffo hade nämligen slängt ihop en sås till middagen som han stolt visade upp. 

Såsen ser minst sagt god ut. Bildkälla: steffo56/Instagram

Vad det var för sås? Jo, en hollandaisesås. 

– Sprack såsen jag gjorde till Carros födelsedagsmiddag tro? HAH, nej det gjorde den inte ska jag säga er, berättar han medan han visar upp den perfekta såsen. 

I kommentarsfältet skriver nu många imponerade följare. 

"Alla skulle ha en egen Steffo.Trevlig afton!"

"Oj vad du kan Duktig är du i detta oxå som allt annat Ha en skön kväll och njut tillsammans"

"Wow vilken sås"

"Snyggt"

"Du är ju bara bäst Steffo"

Och ja, den såg sannerligen god ut!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!