Steffo Törnquist
Steffo Törnquist shoppade loss tidigare i veckan – det blev en dyr historia. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Steffo Törnquist visar sitt nya lyxköp: "Var tvungen att slå till"

Steffo Törnquist berättar nu om sitt senaste lyxköp. "Jag var bara tvungen att slå till. Så cool", skriver Steffo om köpet som kostade honom nästan 70 000 kronor.


Linköpingssonen Steffo Törnquist, 66, är en av Sveriges mest folkkära programledare och miljontals "Nyhetsmorgon"-tittare blir nog lite extra glada när Steffos bekanta ansikte poppar upp i rutan.

Att Steffo gärna njuter av livets goda har nog inte gått någon obemärkt förbi. Han älskar att golfa, och intresset för både cigarrer och bilar ligger honom varmt om hjärtat. 

Nyligen skrev Nyheter24 om Steffos fantastiska superbil – en Mercedes-Benz 280 SE 3,5 årsmodell 1971. Bilen är ingen billig historia – för ungefär en miljon kronor blir en sådan bil din.

Steffo Törnquists förmögenhet – så mycket pengar har han

Men så har Steffo även det rätt gott ställt om vi säger så. År 2021 tjänade Steffo mer än en halv miljon kronor, eller ja 544 979 kronor för att vara helt exakta. Det ger en månadslön på 45 414 kronor. 

Utöver det så har Steffo tillgångar på 41 miljoner kronor sitt aktiebolag Steffo Törnquist Insult. Så visst har Steffo råd att unna sig det lilla extra då och då. Något han gjorde tidigare i veckan.

Steffo Törnquist gillar cigarrer, golf och snygga bilar. Bildkälla: Stella Pictures.

Steffo Törnquist om lyxköpet: "Var tvungen att slå till"

På Instagram skriver Steffo att han åt lunch med penndesginern David Oscarson, och det ena ledde minst sagt till det andra...

"Åt lunch med David Oscarson, som är amerikan och en av världens ledande penndesigner. Han är ättling till svensk mormonpastor, är helsåld på allt svenskt, han talar flytande svenska och nu hade han gjort en penna till ära av Carl Milles eftersom jag är från Linköping och är uppfödd med Folke Filbyter (har t o m badat i statyn) var jag bara tvungen att slå till. Så cool", skriver Steffo och visar upp sitt nya lyxköp i form av en penna designad av David Oscarson.

Så mycket pengar kostade Steffo Törnquists penna från David Oscarson

I kommentarsfältet är följarna minst sagt häpna över Steffos nya köp.

"Otrolig!", kommenterar Titti Schultz, Nymo-kollegan Sofia Geite skriver skämtsamt "Passar fint bredvid din fredagspartners gratispenna" och Doktor Mouna skriver "Wow, vilken fin penna…. Man blir ju alldeles upphetsad!!!".

Så vad betalade Steffo då för den unika pennan?

Jo, den amerikanska sajten Bertrams Inkwell har en sådan penna till försäljning just nu och då är prislappen 6 300 dollar, vilket med dagens valutakurs blir 68 000 svenska kronor.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev