Linnea Henriksson jobbar med pojkvännen Wille Alin.
Linnea Henriksson jobbar med pojkvännen Wille Alin. - Foto: Christine Olsson/TT och Stella Pictures

Linnea Henriksson om relationen: "Skriver mest låtar om att göra slut med honom"

Linnea Henriksson är en älskad artist och låtskrivare. Nyheter24 har svarat på några av de vanligaste frågorna om Linnea Henriksson: uppväxten, sonen, relationen med Wille Alin och hennes medverkan i Idol.


Linnea Henriksson eller Ellen Linnea Petrea Henriksson som hon faktiskt heter är en svensk sångerska och låtskrivare. Här är allt du behöver veta om artisten och hennes liv.

Linnea Henriksson ålder – hur gammal är hon?

Linnea Henriksson föddes den 9 november år 1986 och fyller alltså 37 år under hösten 2023.

Linnea Henriksson uppväxt – var kommer hon från?

Linnea är född och uppvuxen i Halmstad. I dag bor hon tillsammans med sin familj i Sköndal, Stockholm.

Linnea Henriksson familj – har hon barn?

Linnea har tillsammans med sin sambo en son som heter Rune. De har även en hund ihop som heter Tiger.

Linnea Henriksson partner - vem är Wille Alin?

Linnea Henriksson är tillsammans med Wille Alin. Linnea och Wille är inte bara sambos och föräldrar ihop, de är även kollegor. Willie är nämligen en del av Linnea Henrikssons band.

Men att jobba ihop var inte självklart.

– Men vi hade bestämt oss för att vi absolut inte skulle jobba ihop, för att man också blir skraj att ”gud, då har vi plötsligt ingenting att prata om ifall vi gör allting tillsammans”, har Linnea tidigare sagt i SVT:s "Skavlan" och fortsatte då: 

– Vi har också försökt skriva musik ihop och där är jag nog inte den bästa låtskrivarpartnern… Kanske också för att jag skriver mest låtar om att jag gör slut med honom. Det kanske inte är så kul att skriva då.

Linnea Henriksson karriär – Småstjärnorna och Idol

Linnea Henriksson började sin karriär tidigt. Redan som åttaåring tävlade hon i sångprogrammet Småstjärnorna. Men det verkliga genomslaget kom först i Idol 2010, där Linnea slutade på en fjärdeplats. 

I en intervju med Femina berättar Linnea om hur glad hon är att hon faktiskt inte vann Idol.

– Vi är ju många som fortsatt fast vi inte placerade oss allra högst upp. För min del var det lite ”Tack och lov att man åkte ut”, så man fick en chans att bearbeta det.

Linnea Henriksson som programledare

Linnea Henriksson är inte bara artist utan hon har setts leda flera olika program både i tv och radio. Hon har programlett det folkära programmet Melodifestivalen och flera år i rad varit reporter och programledare för Musikhjälpen.

Linnea Henrikssons sommarprat – Sommar i P1

År 2022 höll Linnea Henriksson ett sommarprat. Där berättade hon om sitt liv och musikbranchen. Men också om sorgen efter att en vän som också jobbade inom branschen hade valt att avsluta sitt liv, vilket även Expressen skrivit om.

– Jag visste inte att sorg kunde göra ont på det sättet. Hur alla känslor kring saknaden, ilskan över att det blev som det blev, skammen över att jag inte hade hört av mig ordentligt. Att de skulle trycka i övre delen av magen, i bröstet, säger hon i sitt sommarprat.

Vad heter Linnea Henriksson på Instagram?

På Instagram heter Linnea Henriksson @linneahendrix.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!