Carola Häggkvist är en av artisterna i "Allsång på Skansen" 2023.
Carola Häggkvist är en av artisterna i "Allsång på Skansen" 2023. - Foto: Nyheter24 och Henrik Montgomery/TT

Carolas udda krav i logen – sjuka önskemålet: ”En liten…”

Carola Häggkvist firar 40 år som artist, och har därmed en hel del uppträdanden i bagaget. För Nyheter24 avslöjar stjärnan vad som står på hennes “rider” inför en spelning, och det är ett visst objekt som kan överraska många…


Sommaren 2023 syns Carola Häggkvist på Sollidenscenen som en av gästartisterna i “Allsång på Skansen”. Det är däremot inte första gången som hon dyker upp i programmet. Den folkkära artisten är nämligen något av en Allsångsveteran. 

– Det är alltid härligt och spännande. Det känns mycket också eftersom det är ett så stort program. Det är folkligt. Det är vackert. Det är viktigt på ett sätt. Det når till Sveriges själ och hjärta, berättar Carola för Nyheter24

Carola Häggkvist gästar Allsång på Skansen 2023

Den folkkära artisten är just nu ute på sin sommarturné, och Sollidenscenen blir ett av stoppen. Carola avslöjar att hon kommer ha sällskap av "en manlig kollega" under sin medverkan i "Allsång på Skansen". 

– Nu är jag på min popturné så nu blir det folkkära hits som jag kommer att leverera. Och sen även en allsång. Inte av mig dock, utan jag har valt en annan manlig kollega.

Här kan du läsa alla våra artiklar om "Allsång på Skansen" 2023

Carolas otippade krav i logen: "En liten kräfta"

Carola firar 40 år som artist, och har därmed en hel del spelningar i bagaget. Men vad står egentligen på den rutinerade stjärnans “rider”? Begreppet syftar till den lista som artister ofta har gällande vad som ska finnas i logen när de uppträder, och det visar sig att Carola har ett minst sagt ovanligt önskemål. 

– Jag är ganska enkel av mig där. Det är allt ifrån en helkroppsspegel, och tre bord så att jag får plats med mina grejer, eftersom jag fixar mig själv mycket också. 

– Men sen så är det väl kanske lite vindruvor och kanske en liten kräfta som en liten belöning när man är klar.

Pernilla Wahlgrens krav i logen under Allsång på Skansen 2023: "Vågar inte..."

Ja, det är ju ett aningen annorlunda udda önskemål att ha på sin “rider”. Men varför vill Carola egentligen avnjuta just en kräfta efter en spelning? 

– Kräftan säger jag med humor. Men istället för att man fastnar i vin till exempel, så kan man ha en god smoothie. Sen kommer saltet in med den där kräftan, säger Carola till Nyheter24 och fortsätter: 

– Jag har tänkt på massage också. Jag ska se om vi kan få plats med det. Inte bara direkt efter för att det är skönt, utan dagen därpå så att du blir lite fräschare. Det har jag haft på någon turné och då var jag i toppform dagen efter, säger Carola med ett skratt. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!