Hoojas identiteter avslöjade – nu haglar hoten: "Parasiterna ska..."

Det var under veckan som Aftonbladet avslöjade vilka bandet "Hooja" är bakom maskerna. Detta har resulterat i att killarna tillsammans med fler artister bojkottar Rockbjörnen samt en stor kritikstorm från fansen.


Hooja utan maskerna 

Gruppen Hooja som består Hooja och DJ Mårdhund har tagit hela Sverige med storm sedan genombrottet 2021 med låten "Banan, Melon, Kiwi & Citron". De har på kort tid släppt mängder med låtar som tagit sig in på de svenska topplistorna. Bara på Spotify har de över 120 miljoner strömmningar. 

Duon har även uppträtt på Allsång på Skansen,  sommarpratat i P1, kammat hem ”årets artist” på P3 Guld-galan och blivit Grammisnominerade i kategorin ”årets nykomling”. 

Killarna är även nominerade i en rad olika kategorier på Rockbjörnen 2023. Men under tisdagen skrev de ut att de själva tillsammans med gruppen bolaget och Hov1 kommer att bojkotta galan. 

Hooja uppträdde på Allsång på Skansen. Bildkälla: Caisa Rasmussen/TT

Detta trots att de är nominerade i kategorierna årets grupp, årets genombrott, årets fans och årets svenska låt.

Anledningen? Aftonbladet som ligger bakom musikpriset avslöjade under veckan killarnas identiteter.

SPOILERVARNING: Vill du veta mer om vilka de är kan du läsa det här.

Artisterna har gått ut på sociala medier och sagt att de är mycket besvikna på avslöjandet då en del av hela deras artisteri handlar om att fansen inte ska veta vilka de är under maskerna. Aftonbladet menar att det är en del av deras granskning av Sveriges stora artister och makthavare. 

"Svaret är nej", skrev Hooja. Bildkälla: hoojahooja/Instagram

Hotfull stämning bland Hoojas fans

Under samma kväll postade duon ännu ett inlägg där de tackar sina fans för stödet kring avslöjandet. 

Många skrev i kommentarsfältet att de avstått från att läsa artiklarna som skrivits då de vill supporta killarna och fortsätta gå ovetandes kring vilka de är. 

Hoojas inlägg. Bildkälla: hoojahooja/Instagram

Men det förekom också en del... obehagliga meddelanden i kommentarsfältet. 

Vissa användare skrev att 'man bör bruka våld' samt 'använda motorsågen' som bandet ofta använder på scenen.


Inlägget har i skrivande stund över 1000 kommentarer och 44 000 likes. Och de flesta av fansen är riktigt arga. Och hela tiden fylls det på. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!