TV4 program
Agneta Sjödin är en av programledarna i Fångarna på fortet. - Foto: TT/Nyhetsbyrån

TV4 svarar tittarna efter monsterkritiken: "Vi har noterat det..."

Det var under förra veckan som TV4 blev överösta av kritik från tittare efter en speciell reklam som visats. Nu väljer kanalen att svara.


Det var under förra veckan som TV4 gick ut med beskedet att Let's Dance och TALANG Sverige stoppas. Det hela bestämdes i år efter att programmet tappat tittarsiffror. 

– Let's Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus. Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.¨

TV4 har kvar programmet trots kritik

Men ett annat program som sannerligen inte har några planer på att pausats – det är Fångarna på fortet. 

Programmet har tidigare varit väldigt omtyckt hemma i stugorna och det är just därför det fortfarande sänds. Men just det faktum att det är en hel del kära återseenden med profiler som varit med tidigare – det har inte varit populärt hos tittarna. 

På TV4:s Facebooksida ligger just nu omkring 100 kommentarer och det är många som är lite halvnöjda. De kräver nu att TV4 ska ta in mer "vanligt folk" och inte bara kändisar som varit med flera omgångar. 

Några av kommentarerna på TV4. Bildkälla: tv4/facebook

Kanalen har inte svarat på kritiken. Fram tills nu. 

I kommentarsfältet på Facebook har det dykt upp en kommentar nu om att det hela noterats. 

TV4. Bildkälla: Facebook

Så vem vet, snart kanske vi har mer vanligt folk i programmet. 

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!