Stjärnkrögaren Erik Videgård, 62, är en flitigt förekommande gäst i Nyhetsmorgon. Han har bjudit tittarna på massvis av inspiration kring olika sorters maträtter samt enkla knep kring hur du lyckas i köket.
Tv-kocken har minst sagt många strängar på sin lyra och har släppt flertal kokböcker. Han äger även restauranger som East, Videgård och Fjäderholmarnas krog. I tv-sammanhang har han varit med i både Kockarnas kamp samt Vilda kockar.
I Nyhetsmorgon brukar han bjuda på olika maträtter samt även sina bästa knep.
Bland annat har han tipsat om det bästa sättet att steka hamburgare.

– Hamburgare ska man steka, inte grilla. Det är nummer ett, berättade Erik Videgård.
Och enligt Erik finns en väldigt naturlig förklaring till det hela.
– Det här är ren kemi. Fett ger saftighet i hamburgaren. Vad man vill ha är en frasig yta på toppen och saftigt inre. Lägger du det på en grill rinner allt fett ner i grillen, det börjar brinna och den blir torr och tråkig.
Det bästa enligt honom är att tillaga på stekstål, med hög värme.
Erik Videgård hyllas efter mötet med GW Persson
Tidigare i veckan gästade Erik Nyhetsmorgon på nytt. Denna gång var det dags att bjuda hela gänget på köttbullar. Men han var inte ensam gäst i studion. Där var även GW Persson.
GW är känd för att inte vilja smaka maten som det bjuds på i studion. Men denna gång ville han både smaka – och även ha mer.


Det var flera tittare som la märke till det hela och hyllade Erik efter avsnittet.
Och ja, att få GW att be om mer i Nyhetsmorgon är ju sannerligen en bedrift.