Orup var tidigare gift med Sofia Wistam.
Orup var tidigare gift med Sofia Wistam. - Foto: Stella Pictures

Orup och Sofia Wistams otrohetsaffär – blev påkomna: “Panik"

Thomas “Orup” Eriksson ligger bakom hitlåtar såsom “Regn hos mej” och “Då står pojkarna på rad”. Utanför musiken är han fembarnspappa, och gift sedan 23 år tillbaka. Nyheter24 reder ut det svenska folket googlar mest på kring artisten.


Hitmakaren Thomas “Orup” Eriksson har en gedigen musikkarriär i bagaget. Artisten har haft en lysande solokarriär och är även en del av den framgångsrika poptrion GES, tillsammans med Niklas Strömstedt och Anders Glenmark

Orup ålder – hur gammal är han? 

Orup är född den 29 november 1958, vilket innebär att han under 2023 fyller 65 år. 

Orups låtar 

I både GES och Orups egna imponerande låtkatalog finner vi en lång rad hits. “När vi gräver guld i USA”, “Regn hos mej”, “Magaluf”, “Då står pojkarna på rad”, “Jag blir hellre jagad av vargar” och “En jävel på kärlek” är bara ett axplock ur artistens låtskatt.  

Därför har Niklas Strömstedt en guldtand: "En del av mig"

Orup var med i “Så mycket bättre” på TV4 

Förutom sin egna låtkatalog, så har Orup även en hel del covers i bagaget. 2014 var han nämligen med i TV4:s succéprogram “Så mycket bättre” där han bland annat tolkade Carola Häggkvists “Främling”. 2019 återvände han till Gotland och medverkade i programmets jubileumssäsong. 

2019 gjorde Orup comeback i "Så mycket bättre". Foto: Karl Melander/TT

Orups fru – vem är han gift med? 

Sedan år 2000 har Orup varit gift med hustrun Pernilla Eriksson. Men innan dess, mellan åren 1989-1996, var artisten gift med medieprofilen Sofia Wistam

De före detta makarna träffades under en tv-inspelning som regisserades av Hannes Holm, som Sofia Wistam då var tillsammans med. 

Sofia och Orup gifte sig i Lidingö kyrka. Foto: Jan Collsiöö/TT

I RIX FM, på temat otrohet, har Sofia Wistam tidigare berättat om triangeldramat som uppstod, något som Hänt har rapporterat om. Sofia Wistam berättade då att hon bjöd hem Orup när hennes sambo var iväg på resa. Men mitt i akten knackade det på dörren. 

– Herregud, jag fick sådan panik så jag ryckte upp min älskare och gömde honom i garderoben. Han hann inte ta på sig kläder så han var naken i garderoben. 

Hannes Holm letade igenom garderoben och hittade då en avklädd Orup.

Sju svenska kändisar som varit otrogna: "Slog en vodkaflaska i huvudet"

Orup och Pernilla Pettersson 

År 2000 gifte sig Orup med Pernilla Eriksson (tidigare Pettersson). Bara månader tidigare hade parets första gemensamma barn kommit till världen. 

Orup med hustrun Pernilla år 2004. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Orup har fem barn 

Tillsammans med exfrun Sofia Wistam har Orup sonen Kid Eriksson, som minst sagt gått i sin pappas fotspår. Kid håller också på med musik och är en av medlemmarna i bandet Tjuvjakt, som slog igenom med hitlåten “Tårarna i halsen” år 2017. 

Orup har även fyra barn tillsammans med hustrun Pernilla Eriksson, vilket gör artisten till fembarnspappa. 

Gruppen "Tjuvjakt". Foto: Amir Nabizadeh/TT

Orups alla barn: Kid Eriksson, Isidor Eriksson, Charlie Eriksson, Sid Eriksson och Ozzy Eriksson 

Orup och Wistams son Kid Eriksson föddes 1992, fyra år innan paret gick skilda vägar. 

År 2000 föddes Isidor Eriksson, vilket är Orup och Pernilla Erikssons första gemensamma barn. Därefter fortsatte familjen att växa. Paret har även dottern Charlie Eriksson, född 2001, sonen Seth (som kallas för Sid), född 2011, samt minstingen Ozzy, född 2014. 

Orup och Lena Ph – så är relationen i dag

Under sin karriär har Orup samarbetat mycket tillsammans med artisten Lena Philipsson, även känd som Lena Ph. Orup har bland annat skrivit hiten “Det gör ont” som Lena Philipsson vann Melodifestivalen med 2004. I dag har det dock gått några år sedan artisterna arbetade ihop. 

– Vi har ju egentligen aldrig hängt privat så det gör vi inte nu heller, men relationen är god, har Philipsson sagt enligt Femina

Orup längd – hur lång är han? 

Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Enligt Svensk Dam är GES-kollegan Niklas Strömstedt 1,81 meter lång, och på bilder ser Orup ut att vara några centimeter kortare. 

Niklas Strömstedts snuska ord till Steffo: "Du är inte den enda som..."

Det heter Orup på Instagram 

På Instagram hittar ni Orup under användarnamnet @oruphansomsjunger.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!