Lasse Holm blev "vansinnig" på Thomas "Orup" Eriksson.
Lasse Holm blev "vansinnig" på Thomas "Orup" Eriksson. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Skärmavbild/TV4/Så mycket bättre

Lasse Holms enorma ilska mot Orup – efter Carolas samtal: "Vansinnig"

I premiäravsnittet av "Så mycket bättre" 2023 berättar Lasse Holm om hur han reagerade på en av Thomas "Orup" Erikssons låttolkningar i en tidigare säsong av programmet.
– Då blev jag vansinnig, konstaterar han.


Till många tittares stora glädje har Så mycket bättre 2023 äntligen premiär i TV4 den 28 oktober. I den fjortonde säsongen av programmet medverkar bland andra Peg Parnevik, Eagle-Eye Cherry och Lasse Holm

Så mycket bättre 2023: Alla artister som är med i nya säsongen

Lasse Holm om Främling: "Det blev en win win"

Och det är just Lasse Holm som, i det första avsnittet för säsongen, står i fokus när det är dags för artisterna att äta middag på Grå Gåsen.

Vid middagsbordet får deltagarna bland annat se hur det går till när låtskrivaren och musikproducenten skapade hitlåten "Främling", som Carola Häggkvist vann Melodifestivalen med år 1983. 

Lasse Holm om Canneloni Macaroni: "Inte lätt kan jag säga"

Carola vann Melodifestivalen 1983 med "Främling". Foto: NTB/TT

– Texten skrev Monika Forsberg. Jag skrev inga texter på den tiden, utan hon skrev en text baserat på min demo där jag ofta rafsade ner engelska "dummy lyrics" så att säga. Där hade jag skrivit ner "stranger", och det tog hon till sig. Sedan skrev jag "that Mona Lisa smile is on your face" och det tyckte hon också var bra. Så där blev det en win win och resten är historia, berättar Holm. 

Lasse Holms förmögenhet – så mycket pengar tjänar musikgiganten

Lasse Holms ilska mot Orup: "Blev vansinnig"

"Främling" tolkades också senare av Thomas "Orup" Eriksson i Så mycket bättre 2014, vilket får Peg Parnevik att fråga:

– Men Lasse, hur kändes det när Orup tolkade "Främling" då?

– Omtumlande. Jag var väldigt okunnig om Så mycket bättres idé. Jag levde old school: två takter får du sno, sedan är din upphovsrätt helig, svarar Lasse Holm. 

– Så när Carola ringde mig och säger "Orup har gjort 'Främling', det är en helt ny låt", då blev jag vansinnig. Då ringde jag upp massor av betydande människor, konstaterar han och slår näven i bordet.

Lasse Holms familj: Frun Kerstin Holm och barnen

Orup tolkade "Främling" i Så mycket bättre 2014. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Men sedan dess har musikgigantens syn på programmet förändrats.

– Nu har jag ju lärt mig att i Så mycket bättre får man ändra. Jag har ju lärt mig läxan. På så sätt har så många låtar fått en ny kostym. Upphovsmannen eller upphovskvinnan har fått ett nytt liv som låtskrivare, artisten har fått en hit. Så nu tycker jag att det är fantastiskt, säger han.

Så mycket bättre sänds på lördagar klockan 20.00 i TV4 och TV4 Play. 

Läs alla våra artiklar om Så mycket bättre 2023 här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!