Visste du att Jennifer Aniston och Eagle-Eye Cherry känner varandra?
Visste du att Jennifer Aniston och Eagle-Eye Cherry känner varandra? - Foto: Lewis Joly/AP/TT och Banfa Jawla/SvD/TT

Eagle-Eye Cherrys okända relation till Jennifer Aniston: "Jag missade..."

Eagle-Eye Cherry tog hela världen med storm med dunderhiten "Save Tonight" 1997, men redan innan dess var artisten faktiskt tjenis med ingen mindre än Jennifer Aniston.


Det var 1997 som Eagle-Eye Cherry släppte låten "Save Tonight" som snabbt kom att bli en ett av decenniets största hits, med placeringar på topplistor runtom i världen. 

Nu är den svenske artisten högaktuell i Så mycket bättre 2023, där han får sällskap av bland andra Peg Parnevik, Mapei och Lasse Holm. Och Eagle-Eye har sannerligen ett händelserikt liv att berätta om.

Så mycket bättre 2023: Alla artister som är med i nya säsongen

Eagle-Eye Cherry växte upp i New York 

Även om Eagle-Eye Cherrys familj hade en bas i Sverige växte han, till stor del, upp i USA.

– Vi tillbringade långa perioder i New York, jag gick i förskolan och i trean där. Men när jag skulle börja femman så hade jag ingen lust att kuska runt längre, jag ville bara gå i byskolan, spela fotboll och orientera, har han tidigare berättat för DN och fortsatte då vidare:

– Jag älskade lantislivet, men efter sexan var jag ändå tvungen att byta skola, så då flyttade jag till familjen i New York. Och det var ju världens bästa stad att vara tonåring i.

Eagle-Eye Cherrys kända familj – är släkt med världsstjärnan

Eagle-Eye Cherry pluggade till skådespelare

Från det att Eagle Eye var 13 tills det att han fyllde 27 år bodde han i "the big apple" och det var även där han pluggade till skådis vid School of performing arts.

– Det var som att komma hem. Många hade samma typ av bakgrund som jag, flummiga föräldrar som var musiker, konstnärer, skådespelare. För första gången var jag inte annorlunda än alla andra, har han sagt till DN

Så lever Eagle-Eye Cherry med flickvännen Sofia och dottern Daisy

Eagle-Eye Cherry är vän med Jennifer Aniston 

Och bland klasskompisarna fanns en viss skådis som verkligen blivit ett namn att räkna med. 

– Jag gick i samma klass som Jennifer Aniston, har han berättat i Morgonpasset i P3 under en intervju 2021.

Faktum är att de till och med blev kompisar och hade kontakt under flera års tid. I samma intervju konstaterar dock artisten att han, omedvetet, råkat dissa Hollywood-skådisen. 

– Hon skrev till mig för ett år sedan, på Instagram. Och jag missade det! Jag skrev tillbaka men det tar väl ytterligare ett år innan hon ser det, sa han då. 

Läs fler artiklar om Eagle-Eye Cherry här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!