Eagle-Eye Cherry kommer från en familj med flera musiker.
Eagle-Eye Cherry kommer från en familj med flera musiker. - Foto: Scott Garfitt/AP/TT och Jessica Gow/TT

Eagle-Eye Cherrys kända familj – är släkt med världsstjärnan

Äpplet faller inte långt från trädet, brukar man säga. Och så är sannerligen fallet för Eagle-Eye Cherry och hans familj. Nyheter24 reder ut allt du kan tänkas vilja veta om Eagle-Eye Cherrys föräldrar, syskon och systerdottern som numera är världsstjärna.


Vad är Eagle-Eye Cherrys riktiga namn?

Tänkte du kanske att Eagle-Eye Cherry bara var ett artistnamn? Då har du fel. Eagle-Eye Cherrys fullständiga namn är Lanoo Eagle-Eye Cherry.

Eagle-Eye Cherry ålder – hur gammal är han?

Eagle-Eye Cherry föddes den 7 maj 1968, vilket innebär att han fyller 56 år under våren 2024.

Eagle-Eye Cherry föräldrar – vem är hans mamma och pappa?

Eagle-Eye Cherrys föräldrar hette Moki Cherry och Don Cherry. Mamma Moki Cherry föddes i Norrbotten och var under sin livstid en hyllad textil- och multikonstnär, enligt Moderna museet

Moki Cherry gick bort år 2009.

– Moki var en fantastisk, älskvärd och konstnärlig människa som jag kommer att sakna oerhört, sa vännen tillika konstnären Susanne Beckman till Expressen då.

Eagle-Eye Cherrys mamma Moki Cherry har fått sin konst utställd på Moderna museet i Stockholm. Foto: Johan Nilsson/TT

Eagle-Eye Cherrys pappa Don Cherry, som föddes i Oklahoma City men som enligt DN växte upp i Los Angeles, var framgångsrik jazzmusiker.

Don Cherry gick bort 1995.

Vem är Eagle-Eye Cherrys flickvän Sofia Weman?

Eagle-Eye Cherry syskon – är han bror till Neneh Cherry?

Eagle-Eye Cherry växte upp med fyra syskon, däribland halvsystern tillika artisten Neneh Cherry som ligger bakom hitlåtar så som "Buffalo Stance" och "7 seconds". Och Neneh tycks ha varit viktig när Eagle-Eye Cherry skulle navigera i musikbranschen

– Neneh har berättat skräckexempel på hur det går till. Hur utlämnad man är till skivbolagens tyckande om hur det bör låta, vilken stil man ska ha och så där. Jag blev ganska avskräckt av tanken på att hamna i händerna på folk som skulle bestämma helt och hållet över mig, berättade han för DN år 1997.

Neneh Cherry är i sin tur halvsyster med artisten Titiyo då de delar pappa. 

Är Eagle-Eye Cherry släkt med Mabel?

Eagle-Eye Cherrys syster Neneh Cherry är mamma till superstjärnan Mabel, vars fullständiga namn är Mabel Alabama-Pearl McVey. Hon har gjort världshits så som "Don't Call Me Up" och "Boyfriend" för att nämna några.

Mabel är Eagle-Eye Cherrys systerdotter. Foto: Vianney Le Caer/AP/TT

Allt om Mabel: Kända familjen och låtarna

Eagle-Eye Cherry låtar – vilka hits har han gjort?

Men Neneh Cherry och Mabel är inte de enda i familjen som slagit internationellt. Eagle-Eye Cherry ligger ju själv bakom hitlåten "Save Tonight". Därutöver har han släppt låtar så som "Are You Still Having Fun?" och "Falling in Love Again".

Är Eagle-Eye Cherry med i Så mycket bättre 2023?

Eagle Eye-Cherry är en av 12 artister som medverkar i årets säsong av Så mycket bättre på TV4. Där får han sällskap av bland andra Pär Wiksten, Ellen Krauss och Peg Parnevik

Så mycket bättre 2023: Här är alla artister som är med

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!