Henrik Schyffert har i dag tre barn.
Henrik Schyffert har i dag tre barn. - Foto: Claudio Bresciani/TT och Claudio Bresciani/TT

Henrik Schyfferts äldsta söner har vuxit upp – det gör de i dag

Henrik Schyffert har en gedigen karriär i bagaget och dyker titt som tätt upp i filmer, på scen och i tv-rutan. Men hur bra koll har du på komikern? Nyheter24 ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Schyffert.


Henrik Schyffert ålder – hur gammal är han?

Henrik Schyffert föddes den 23 februari 1968, vilket innebär att han under 2024 fyller 56 år. 

Henrik Schyffert längd – hur lång är han?

Många är nyfikna på Henrik Schyfferts längd och enligt IMDb är Henrik Schyffert 183 centimeter lång. 

Var Henrik Schyffert ung när han slog igenom?

Henrik Schyffert slog igenom på bred front när han var i 20-årsåldern. Detta i samband med att "I manegen med Glenn Killing" visades i SVT under hösten 1992.

Dessförinnan jobbade Schyffert bland annat som produktionsassistent.

Var Henrik Schyffert med i Killinggänget?

Henrik Schyffert var en del av den numera kultförklarade humorgruppen Killinggänget. I gruppen ingick även Robert Gustafsson, Johan Rheborg, Andres Lokko, Martin Luuk och Jonas Inde. Tillsammans gjorde de, utöver den tidigare nämnda tv-serien "I manegen med Glenn Killing", serier såsom "NileCity 105,6" och "Percy Tårar" under 1990-talet.

År 2004 gjorde Killinggänget filmen "Fyra nyanser av brunt".

Var Henrik Schyffert med i Hassan?

Under 1990-talet var Henrik Schyffert också en del av radioprogrammet Hassan tillsammans med Kristian Luuk, Erik Haag, Fredrik Lindström, Felix Herngren, Lars Sundholm, Hasse Pihl och Pontus Djanaieff

Vilka föreställningar gjorde Henrik Schyffert och Fredrik Lindström?

Henrik Schyffert och Fredrik Lindström har gjort flera liveföreställningar ihop genom åren. Efter succén med "Ljust och fräscht" gjorde de "Ägd - pengarna eller livet".

Den senare innehöll viss samhällskritik, enligt Schyffert själv.

– Det är ju liksom vårt jobb, att titta upp i samhällets tråkiga rumpa med en liten ficklampa och säga ”ojojoj... så här ser det ut...”. Det är väl vad vi gör. Men det är också självkritik. Vi är ju en stor del av det här problemet själva, vi är två rika medelålders gubbar i innerstan som konsumerar mer och mer än många många andra, så det handlar det också om, sa han till SVT då.

Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Foto: Janerik Henriksson/TT

Vann Henrik Schyffert en Guldbagge för "Spring Uje spring"?

Under Guldbaggegalan var "Spring Uje spring", som var Henrik Schyfferts debut som långfilmsregissör, nominerad till hela sex priser. I slutändan kammade filmen hem tre priser, bland annat för "Bästa film". 

Henrik Schyfferts mångmiljonlön – här är komikerns förmögenhet

Var Henrik Schyffert med i Solsidan-filmen?

I långfilmen "Solsidan", som hade premiär 2017, spelade Henrik Schyffert rollen som David Grimborg – pojkvän till Mia Skäringers karaktär Anna.

När skilde sig Henrik Schyffert och hans tidigare fru Bea Uusma?

Henrik Schyffert var tidigare gift med läkaren och författaren Bea Uusma som också är syster till författaren Martina Haag

Men efter ett 16 år långt äktenskap skickade paret in en skilsmässoansökan år 2012. Året därpå gick ansökan igenom – på exakt samma dag som vännen och kollegan Fredrik Lindström skilde sig från sin tidigare fru Sun Fors Lindström.

Bea Uusma och Henrik Schyffert år 2005. Foto: Jack Mikrut/TT

Har Henrik Schyffert fru i dag?

I dag är Henrik Schyffert ogift.

Har Henrik Schyffert flickvän?

Ja, Henrik Schyffert har flickvän sedan flera år tillbaka. Det är komikern och tv-profilen Nour El Refai som fångat Schyfferts hjärta. 

När blev Henrik Schyffert och Nour El Refai ett par?

Henrik Schyffert och Nour El Refai har varit ett par i över tio år. I parets podcast ”Nours poddelipodd – och Henrik” har de tidigare berättat om hur relationen utvecklade sig och hur Schyffert reagerat på att El Refai tidigare dejtat tjejer:

– När jag och Henrik träffades i början så tyckte du ju att det var okej att: ”Äh du kan väl ligga med lite tjejer”, sa El Refai i ett avsnitt av podden, varpå Schyffert konstaterade att han då inte kände någon vidare konkurrens med kvinnor. 

– Jag kände bara: ”Men jävla sexist. Fyfan vad homofobiskt”. Sexistiskt samtidigt som jag bara: ”Woho”. Jag är inte mer än människa. Alltså jag får ju äta kakan och ha den.

Men riktigt så blev det inte, utan komikerna höll sig till varandra. 

Nour El Refai och Henrik Schyffert. Foto: Jessica Gow/TT

Nour El Refais snuskiga ord till Henrik Schyffert: "Vill sitta på ditt ansikte"

Bor Henrik Schyffert och flickvännen Nour El Refai ihop?

Henrik Schyffert och Nour El Refai levde under flera år som särbos, men under våren 2021 bestämde de sig för att bli sambos. 

– Vi ska flytta ihop, det kan vi väl erkänna, det är ju en stor grej, sa Schyffert i parets podcast då, samtidigt som El Refai adderade:

– Det är för jobbigt att flytta mellan två platser, så är det. Det är inte heller så att vi flyttar ut på landet eller så, vi har bara flyttat mellan Traneberg och Vasastan en gång i veckan. 

Har Henrik Schyffert barn?

Henrik Schyffert och hans tidigare fru Bea Uusma fick två barn ihop: sönerna Janne Schyffert, född 1999, och Ove Schyffert, född 2002.

Vad gör Henrik Schyfferts söner i dag?

I dag har sönerna flyttat hemifrån. Janne Schyffert är, enligt sin LinkedIn-profil, lärarassistent, medan lillebror Ove Schyffert pluggar på Kristinehamns folkhögskola, enligt Sveriges Radio

Henrik Schyffert tillsammans med Janne Schyffert och hans flickvän. Foto: Stella Pictures

Tidigare var Ove plutonchef inom försvarsmakten, mer specifikt på I 21 Sollefteå.

Tillsammans med Nour El Refai har Schyffert en son vid namn Sami, född år 2019. 

Allt om Nour El Refai: Masked Singer, familjen och relationen med Henrik Schyffert

Har Henrik Schyffert Instagram?

På Instagram heter Henrik Schyffert @schyffert.

Läs fler artiklar om Henrik Schyffert här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!