Henrik Schyffert drar in en lön som heter duga.
Henrik Schyffert drar in en lön som heter duga. - Foto: Anders Wiklund/TT och Christine Olsson/TT

Henrik Schyfferts mångmiljonlön – här är komikerns förmögenhet

Henrik Schyffert är en av Sveriges mest uppskattade komiker – och det märks på 55-åringens ekonomi. Nyheter24 har kikat närmare på Schyfferts lön och tillgångar.


Henrik Schyffert är en av våra mest folkkära komiker, som förutom en framgångsrik ståupp-karriär kan tillskriva sig rollen som både skådespelare och långfilmsregissör. 

Hans film "Spring Uje spring" belönades med tre priser på Guldbaggegalan 2021, bland annat för "Bästa film".

Under 2024 ger sig den tidigare Killinggänget-medlemmen ut på turné med föreställningen ”Schyffert forever”.

Henrik Schyfferts lön – så mycket pengar tjänar han

Framgångarna avlöser med andra ord varandra för Henrik Schyffert och kanske är det därför inte någon större överraskning att detta avspeglas i komikerns ekonomi. 

Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Schyffert en fastställd förvärvsinkomst på 7 095 600 kronor under 2022. 

55-åringen hade alltså en medellön som landade på 591 300 kronor, vilket innebär att han tjänade mer än 15 gånger så mycket som genomsnittssvensken som, under samma år, hade en snittlön på 38 300 kronor, enligt SCB.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Henrik Schyffert hade ett överskott på 32,9 miljoner

Men det slutar faktiskt inte där. Utöver den fastställda förvärvsinkomsten har Henrik Schyffert, som sedan flera år tillbaka är i en relation med komikerkollegan Nour El Refai, också ett överskott av kapital som heter duga. 

Under 2022 fick komikern nämligen se ett överskott på 32 999 889 kronor rassla in på kontot. 

Allt om Nour El Refai: Standup, barn och förhållandet med Henrik Schyffert

Henrik Schyfferts bolag drar in miljonbelopp

Henrik Schyffert är dessutom verksam inom två bolag, varav ett är SCHYFFERT SWEDEN Aktiebolag som ägnar sig åt allt från artistverksamhet till administrativa tjänster.

Och även här går ekonomin som tåget. Vid det senaste bokslutet, i juni 2022, redovisade man en omsättning på 5 053 000 kronor samtidigt som man gick med 9 321 000 kronor i vinst. 

Tillgångarna i bolaget beräknades då uppgå till hela 45 737 000 kronor. 

Läs fler artiklar om Henrik Schyffert här.

/
Senaste nytt

Högt tryck på Eurovision-biljetterna – personer köande i timmar • Fler biljetter ska släppas

igår 18:26

Dolly Partons "Rockstar" toppar listorna

igår 17:54
Dolly Partons nysläppta album med rockcovers toppar Billboardlistorna. "Rockstar" är countryikonens 49:e studioalbum och ligger etta på Billboards topplistor för både country, rock och alternativa album.

Beyoncé oigenkännlig på nya bilderna: "Vad har hänt med henne?"

igår 15:45
De nya bilderna på Beyoncé skapade stor förvirring hos fansen. Detta då hon ser helt annorlunda ut än vad hon tidigare gjort.

Robinson-Tove rasar på produktionen efter bilden TV4 la ut

igår 14:34
Årets Robinson har sannerligen engagerat tittarna mer än någonsin. Under de senaste veckorna har sociala medier kokat och nu har det blivit en fejd mellan deltagarna.

River ner "sagan" om Priscilla Presley

igår 12:22
Innan Sofia Coppola hade läst Priscilla Presleys självbiografi upplevde hon hennes liv som en saga. Det hon skrev i sin bok rev ned den bilden, säger Coppola som direkt kände att hon ville filmatisera boken.

15 år efter uppbrottet från Joachim Lennholm så berättar Pernilla Wahlgren vad som hände: "Bröt ihop helt"

igår 12:02
15 år har gått sedan Pernilla Wahlgren och Joachim Lennholm valde att separera. Uppbrottet tog hårt på Pernilla, och nu berättar hon vad det var som hände egentligen.