Pernilla Wahlgren och kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia
Pernilla Wahlgren gick på länsmiddag med kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia... - Foto: Jessica Gow/TT Bild, Stefan Jerrevång/TT

Pernilla Wahlgrens klädmiss under middagen med kungen: "Men gud..."

Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia var givetvis på plats när Anna Kinberg Batra bjöd in till länsmiddag. Även artisten Pernilla Wahlgren var inbjuden – och hon hade det inte helt lätt när det kom till att välja kläder.


Det var i onsdags som landshövdningen Anna Kinberg Batra och hennes make David Batra slog upp dörrarna till sitt hem i Tessinska palatset i Gamla stan. Där arrangerades nämligen Batras andra länsmiddag.

På plats fanns kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, men också medieprofiler så som sportjournalisten Patrick Ekwall och modeprofilen Susanne Ljung. Inbjuden till festligheterna var även Pernilla Wahlgren, 55.

Den röda mattan rullades ut för gästerna som skulle anlända till Tessinska palatset. Bildkälla: Mikaela Landeström/TT Bild

– Att blanda människor med olika bakgrund, perspektiv och erfarenheter tycker jag är både väldigt roligt och givande. Det är i sådana konstellationer det uppstår intressanta samtal, idéer och nya insikter, sa Anna Kinberg Batra i ett uttalande om festen.

I podden Wahlgren & Wistam som Pernilla har med sin bästa vän Sofia Wistam så berättar Pernilla om kvällen, där det bjöds på en riktigt klassisk gåsamiddag bestående av svartsoppa till förrätt, gåsbröst som huvudrätt och en dessert bestående av terrin på äpple.

Anna Kinberg Batra bjöd in till länsmiddag. Bildkälla: Mikaela Landeström/TT Bild

Pernilla Wahlgren om sin klädsel på festen

I podden berättar Pernilla att hon var ute i sista sekund när det gällde att bestämma vad hon skulle ha på sig.

– Dresscode var bara smokingmiddag. Jag med min framförhållning hade hur mycket tid som helst. En halvtimme innan jag ska ringa en taxi så börjar jag...tycker jag är en bra idé, att gå in i mitt dressingroom och se vad jag ska ha på mig ikväll. Kunde jag inte ha börjat lite tidigare?, frågar sig Pernilla i podden.

Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Stella Pictures.

– Smoking, smoking...Jag kör långklänning. Så jag drar fram alla långklänningar jag har. Och en långklänning i Pernilla Wahlgrens värld är väldigt lång. Så jag kan inte bara köpa en långklänning och ha på mig den, då är den två meter lång. Så jag stod med sax och klippte tyll helt hysterisk, och ba "vafan den här är för lång", berättar Pernilla.

Pernilla Wahlgren är 156 centimeter lång, så ja – det här med långklänning kan helt enkelt bli lite knivigt för artisten.

Dresscode: Smokingmiddag – så Pernilla Wahlgren valde kort klänning 

Pernilla funderade lite till, och bestämde sig för att inte köra på långklänning då hon var rädd för att känna sig överklädd.

– Jag vill inte komma i långklänning och vara "too much" och så står alla andra i små coctailklänningar. För det får du ju ha på smokingmiddag. Och det var så stressat och det var så galet. Och jag var så nervös att jag skulle komma senare än kungen och drottningen, berättar hon i sin podd.

Efter att ha klippt i ett gäng olika långklänningar så gav Pernilla upp och satsade på ett säkert kort.

– Jag tog en liten röd klänning. Sen i taxin började jag tänka "men gud jag är ju barbent", får man vara det med kungen och drottningen?. Det var någon som skrev på Instagram att klänningen ska vara över knäna, men jag tror typ att min klänning var det, berättar Pernilla.

Länsstyrelsens hemsida ligger det nu ute bilder från festligheterna, och en bild visar att Pernillas klänning faktiskt inte går ner över knäna – men vad gör väl det?

Pernilla Wahlgren på Anna Kinberg Batras länsmiddag. Bildkälla: Länsstyrelsen/Peter Nordahl


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!