Marcus Oscarsson har arbetat som politisk kommentator på TV4 sedan 2011.
Marcus Oscarsson har arbetat som politisk kommentator på TV4 sedan 2011. - Foto: Stella Pictures

Allt om Marcus Oscarsson: Partner, utbildning och USA-jobben

TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson har synts flitigt i rutan genom åren. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar mest om smålänningen.


Marcus Oscarssons ålder – hur gammal är han? 

Marcus Oscarsson föddes den 21 mars 1976, vilket innebär att han blir 48 år 2024.

Marcus Oscarssons längd – hur lång är han?

Marcus Oscarssons längd är inte känd. Men av bilder att döma är han ungefär ett halvt huvud längre än Suzanne Reuter, som mäter 157 centimeter.

Marcus Oscarsson tillsammans med Suzanne Reuter. Foto: Skärmavbild Instagram/oscarssonmarcus

Var växte Marcus Oscarsson upp med familjen?

Marcus Oscarsson växte upp med sin familj i den småländska byn Odensås i Hultsfreds kommun. Där gick han på Hultsfreds gymnasium innan han flyttade till Växjö för att studera på Linnéuniversitetet.

Har Marcus Oscarsson pojkvän eller flickvän?

När Marcus Oscarsson deltog i SVT:s långkörare På Spåret 2021, tillsammans med journalistkollegan Carina Bergfeldt, förklarade han att han inte levde ensam.

När han i ett av programmen ska svara på en fråga som rör en sydkoreansk film svarar han att han faktiskt sett den när han var på dejt.

– Vi är fortfarande tillsammans, så jag hade mer fokus på något annat än själva filmen. Men filmen var också väldigt bra, men mycket läskig på slutet. Väldigt mycket blod på slutet, sa han då enligt Svensk Damtidning. 

Men vem som är den hemliga kärleken är ännu okänt, då Oscarsson inte berättat mer än så. Däremot är han skriven på en adress i Stockholm tillsammans med en kvinna. I "Carina Bergfeldt", i januari 2024, berättade Oscarsson att han är förlovad. 

Har Marcus Oscarsson barn?

Det är inte känt om Marcus Oscarsson har några barn.

Vem är Marcus Oscarssons tvillingbror?

Huruvida Marcus Oscarsson har en tvillingbror eller syskon över huvudtaget är inte känt. 

Vad har Marcus Oscarsson för utbildning?

Marcus Oscarsson studerade på Linnéuniversitetet i Växjö där han utbildade sig till ekonomie magister i statsvetenskap och civilekonom. Enligt den egna hemsidan har han arbetat som Nordenkorrespondent för The Times och undervisat i tio år på University of Denver.

Därefter gick han på regeringskansliets aspirantprogram varpå han blev medieattaché vid Statsrådsberedningen, innan karriären inom tv tog fart.

När började Marcus Oscarsson på TV4?

Marcus Oscarsson började synas flitigt i TV4:s sändningar 2011, där han klev in i rollen som politisk kommentator. 2013 hamnade han på listan ”Sveriges supertalanger” av Veckans affärer.

Därefter har han synts allt mer flitigt i allt från Nyhetsmorgon, Efter fem och de svenska och amerikanska valvakorna.

2024 har Marcus Oscarsson arbetat på TV4 i 13 år.

Har Marcus Oscarsson Instagram?

På Instagram hittas han under namnet @oscarssonmarcus där han delar med sig av bilder och inlägg till över 260 000 följare.

/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!