Laila Bagge reagerade starkt på nyheten om den rattfulla radioprofilen.
Laila Bagge reagerade starkt på nyheten om den rattfulla radioprofilen. - Foto: Janerik Henriksson/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Laila Bagge om rattfulla radioprofilen: ”Ett jävla skämt”

Det är i RIX MorronZoo som Laila Bagge och Roger Nordin diskuterar den svenska radioprofilen som greps efter att ha kört rattfull på E4:an med "brinnande däck".


I slutet av oktober stoppade polisen en välkänd svensk radioprofil då han körde fort i mörkret, i tät trafik på E4:an. Polisen hade lagt märke till att ena bakhjulet såg ut att brinna.

Det flög gnistor om däcket på Volkswagen-bilen. Bilder från förundersökningsprotokollet visar hur ett av bilens däck är så nedslitet att det nästan är helt obefintligt. En stor del av fälgen var även den bortsliten.

Radioprofilen körde full på E4:an i mörkret, samtidigt som det slog gnistor om bilens ena däck. Enligt polisen såg däcket ut att brinna. Bildkälla: Polisens förundersöknignsprotokoll

I blodet hade radioprofilen en hög promillehalt som är över gränsen för grovt rattfylleri.

Den kända radioprofilen var enligt polisen för berusad för att kunna förhöras. Senare erkände han brott, och berättade att han hade druckit två flaskor vin dagen innan han satte sig i bilen.

Radioprofil körde full med brinnande däck: "Drack två flaskor vin"

Roger Nordin om den rattfulla radioprofilen

I RIX MorronZoo så berättar radioprofilen Roger Nordin, 46, att han har blivit bombarderad med meddelanden från både vänner, kollegor och till och med sin chef. 

Roger Nordin och Laila Bagge hörs tillsammans i RIX MorronZoo. Bildkälla: Stella Pictures.

– Apropå det här med alkohol så vill jag understryka en sak. Eftersom jag fick typ fem sms från vänner, kollegor och även chefen messade mig när jag kom hem, berättar Roger Nordin och fortsätter: 

– Aftonbladet la ut igår: "Radioprofil misstänkt för grovt rattfylleri på E4:an". En bild hade dom tagit på ett av däcken. Det fanns inget kvar av däcket. I dom här sms:en som strömmade in till mig så stod det "Har du varit ute och kört bil". Jag vill bara på förekommen anledning berätta att nej, det var inte jag, säger Roger.

Laila Bagge. Bildkälla: Stella Pictures.

Rogers parhäst Laila Bagge, 51, är chockad över nyheten om radioprofilen, och hon flikar in sina tankar kring de sms som Roger Nordin fått. 

– Det roliga är att alla skickar det till dig som ett jävla skämt för dom vet att du skulle aldrig göra en sån sak, säger Laila Bagge i Rix MorronZoo.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!