Radioprofil
Radioprofil - Foto: En radioprofil stoppades på E4 då polisen lagt märke till att ena däcket såg ut att brinna.

Radioprofil körde full med "brinnande däck" på E4: "Drack två flaskor vin"

Radioprofilen körde fort i mörkret, i tät trafik på E4:an, samtidigt som bilens ena bakhjul såg ut att brinna. I blodet hade han en extremt hög promillehalt som är över gränsen för grovt rattfylleri.


Det var i slutet av oktober som en svensk välkänd radioprofil stoppades av polisen på E4:an. Polisen hade reagerat på att mannen körde väldigt fort och att däcket till mannens bil, en Volkswagen, såg ut att brinna.

Det flög gnistor om däcket, och bilder från förundersökningsprotokollet visar hur ett av bilens däck är så nedslitet att det nästan är helt obefintligt. En stor del av fälgen var även den bortsliten.

Radioprofilen körde full på E4:an i mörkret, samtidigt som det slog gnistor om bilens ena däck. Enligt polisen såg däcket ut att brinna. Bildkälla: Polisens förundersöknignsprotokoll

Radioprofilen fick blåsa, och det stod då klart att han vid utandningen hade 1,04 milligram per liter i blodet. Det är över gränsen för grovt rattfylleri, skriver Aftonbladet.

Radioprofilen var för berusad för att kunna förhöras

Det första förhöret med radioprofilen fick avbrytas. Detta då han helt enkelt bedömdes vara allt för berusad för att kunna genomföra förhöret. 

Senare erkände radioprofilen brott, och han berättade att han hade druckit två flaskor vin kvällen före men sa att han kände sig tillräckligt nykter för att sätta sig bakom ratten och köra.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!