Årets julvärd berättar om hur han brukar fira jul.
Årets julvärd berättar om hur han brukar fira jul. - Foto: STELLA Pictures/Peter Grannby & STELLA Pictures/Patrik Österberg.

David Batra om julfirandet: "En infekterad debatt"

Årets julvärd är den svenska komikern David Batra. Nu berättar han om hur han brukar fira jul – och att det inte alltid är lätt att komma överens med familjen.


Årets julvärd David Batra har en kär relation till julafton. I en intervju berättar han julen för honom både är viktig och rolig. Men för Expressen berättar han att han och frun Anna Kinberg Batra har olika traditioner under julafton.

"Den svenskaste indier man kan uppbringa"

För David Batra har julen alltid varit traditionellt svensk och han beskriver sin pappa som är av indiskt påbrå som "den svenskaste indier man kan uppbringa".

– Han gillar Jansson och sill. Och när jag lagar indiskt under julen, inte på julafton för då firar vi traditionellt svenskt, så klagar han konstant att de är för starkt och att jag använt för mycket kryddor, berättar Batra för Expressen. 

Sedan han har gift sig och bildat familj berättar Batra att han och hans fru firar olika, vilket har gett upphov till en "infekterad debatt".

"I år är jag helt utanför och slipper det hela"

– Vi har haft en infekterad debatt inom familjen i många år. Under hela Annas uppväxt så har det varit så att gästerna kommit och käkat en jullunch och sedan kollat på ”Kalle Anka” och julvärden. Medan jag däremot är uppväxt med att man kommer till klockan 15 och tittar på ”Kalle” och sedan äter efteråt.

David Batra som är årets julvärd berättar att han firar annorlunda, och är glad för att slippa diskussionerna om hur familjen Batra ska fira jul i år. 

– Det är nästan lite pinsamt, men det här har varit en stor diskussion i vår familj genom åren. I år är jag helt utanför och slipper det hela. 

Vill du läsa mer om David Batra?

David och Anna Kinberg Batras nya palats

David Batras lyxlön

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!