Stockholm

David Batras superframgångar – drar årligen in miljonbelopp

Hur mycket pengar tjänar David Batra? En hel del, visar det sig!
Hur mycket pengar tjänar David Batra? En hel del, visar det sig!. Foto: Foto: Anders Wiklund/TT och Carl-Olof Zimmerman/TT

Fredagar betyder "Bäst i test" och ikväll är det komikern David Batra som ska sättas på prov i SVT:s succéprogram. Om det går lika bra i testen som det går i karriären kan David räkna med vinst. På sin standup håvar han nämligen in miljoner varje år!


Läs mer

David Batra, 48, gjorde sin standup-debut för nästan 30 år sedan. Idag är han en av Sveriges mest uppskattade, och mest välbetalda, komiker. 

Årslön på en halv miljon kronor

David Batra. Foto: Anders Wiklund/TT

År 2019 trillade det in en årslön på 501 300 kronor, vilket gav David en månadsinkomst på drygt 42 000 kronor. Det finns dock betydligt mer pengar att ta av, visar det sig!

Bolaget har drygt 65 miljoner kronor i tillgångar

Att David skulle kunna kosta på sig både en och två löneförhöjningar blir minst sagt uppenbart om man kikar på hur det går för hans bolag. Under 2019 hade nämligen "David Batra Infotainment Group AB" en omsättning på skapliga 13 368 000 kronor. 

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Samma år landade vinsten på 10 347 000 kronor och tillgångarna i bolaget uppmättes till hissnande 64 919 000 kronor. Pengar rullar, med andra ord, in för den framgångsrike komikern!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.