Maria Lundqvist har spelat otaliga roller i både film och tv-serier.
Maria Lundqvist har spelat otaliga roller i både film och tv-serier. - Foto: Janerik Henriksson/TT & Naina Helén Jåma/TT

Allt om Maria Lundqvist: Pojkvän, barn, Sally och Bäst i test

Maria Lundqvist är känd för sina otaliga roller i tv-serier och filmer. Nyheter24 har tagit en titt på vad svenskarna googlar mest om den folkkära skådespelaren.


Maria Lundqvist ålder – hur gammal är hon?

Maria Lundqvist föddes den 14 oktober 1963, vilket betyder att hon fyller 61 hösten 2024.

Maria Lundqvist längd – hur lång är hon? 

Maria Lundqvist mäter 177 centimeter, enligt filmsajten IMDb.

Tjorven i dag – så lever skådespelaren Maria Johansson nu

Maria Lundqvist pojkvän – vem är Kristoffer Hellström?

Maria Lundqvist har varit tillsammans med partnern Kristoffer Hellström sedan 2010. Han är utbildad vid Wendelsbergs Teater och Skolscen samt Musikalprogrammet vid Teaterhögskolan i Göteborg. Han har bland annat varit med i scenproduktioner som Jesus Christ Superstar, Sunset Boulevard, Musikalen Leva livet, Les Miserables och Sweeney Todd, för att nämna några.

Det skiljer 21 år mellan Lundqvist och Hellström, vilket hon pratade om känslorna kring i podden ”Nemo möter en vän”.

– När man lever i en kärleksrelation med en som är så mycket yngre eller så mycket äldre så blir det så oerhört smärtsamt att jag ska dö, om allt går naturligt, före honom och sen ska han ha ett helt liv efter mig, jag blir både svartsjuk och rörd. 

Bor Maria Lundqvist med sin pojkvän Kristoffer Hellström?

Maria Lundqvist och Kristoffer Hellström bor tillsammans i en villa i västra Stockholm.

Stora förändringen i "Bäst i test" – inslaget försvinner i TV4

Maria Lundqvist barn – är Anton Lundqvist hennes son?

Skådespelaren Anton Lundqvist är son till skådespelarna Maria Lundqvist och Mikael Bengtsson, som också är manusförfattare. 

Anton Lundqvist har tre syskon, två systrar och en bror.

Filmer och tv-serier med Maria Lundqvist – vad har hon varit med i?

Maria Lundqvist har en gedigen meritlista som spänner hela vägen tillbaka till början av 1980-talet. Hon har bland annat synts i filmerna Svensson Svensson, Sprängaren, Heartbreak Hotell, Rallybrudar, Änglagård, Åsa-Nisse och En underbar jävla jul.

Hon har även synts i flera tv-serier genom åren, däribland Kvinnor emellan, Kniven i hjärtat, 30 grader i februari, Klassfesten och Kronprinsen som försvann, som var julkalender 2022.

Mauri Hermundsson svarar på frågan alla undrar – så lång är han

Är Maria Lundqvist med i Bäst i test 2024?

Maria Lundqvist är en av de nya paneldeltagarna i Bäst i test 2024 när det populära underhållningsprogrammet kliver in i TV4:s tablå.

Tillsammans med Johan Petersson, Behrouz Badreh, Mauri Hermundsson och Charlotta Björck ska hon försöka ta sig igenom Babben Larsson och David Sundins tester på bästa sändningstid.

I en intervju i Nyhetsmorgon berättade hon om känslorna kring att medverka.

– Att säga ja till ett sånt här uppdrag, det är faktiskt att kliva in och släppa på det som vi är tränade på. Släppa på skämskudden, våga ge sig i kast med något som vi inte har koll på. Att släppa kontrollen är ganska skönt. Det är bra för människor att släppa kontrollen och våga leka, det är inte så himla viktigt. Om vi lyckas så har vi lyckats för att vi vågar misslyckas, sa hon då. 

Allt om Johan Petersson: Familjen, karaktärerna och favoritresmålet

Spelade Maria Lundqvist Sally i tv-serien?

En av hennes mest klassiska roller är som Sally Santesson i tv-serien Sally som sändes i två säsonger 1999. I serien syns även Sven Wollter i rollen som Sallys pappa och Anneli Martini i rollen som hennes kollega. 

Har Maria Lundqvist Instagram?

På Instagram hittas Lundqvist under namnet @marialundqvistofficial.

/
TV
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!