Farah Abadi
Farah Abadi berättar om beslutet att bryta kontakten med sin pappa. - Foto: Mickan Palmqvist/TT Bild, Nils Petter Nilsson/TT Bild

Därför bröt Farah Abadi med sin pappa

Farah Abadi bröt med sin pappa för många år sedan – och det finns en väldigt stor anledning till att hon inte hade någon kontakt med honom. – Jag tycker det var pissigt gjort. Så gör man inte, säger Farah Abadi om sin pappa. Läs mer här på Nyheter24.


Farah Abadi är idag en av Sveriges mest anlitade programledare, och hon blir bara mer och mer folkkär för varje dag. Det finns ingen hejd på uppdrag som Farah tar sig an – hon har varit programledare för Melodifestivalen, lett På riktigt?! och 2023 tog hon över SVT:s långkörare Sverige!.

Trots att Farah ofta hyllas av både lyssnare och tittare landet runt så finns det en programledarkollega som inte är särskilt imponerad av Farahs färdigheter – Mark Levengood sågade nämligen Farahs insats som programledare för Mello.

Det var även under Melodifestivalen som Farah skapade rubriker då hon riktade iväg en syrlig känga till Zlatan Ibrahimovic – något som slutade med att hon gick ut med en ursäkt till den svenska fotbollsikonen.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams hårda känga mot Farah Abadi: "Gör ditt lilla jobb"

Farah Abadi bor med sambon Johan i Malmö

Den färgstarka skåningen Farah Abadi föddes 1988 i en flyktingförläggning i Västervik efter att hennes föräldrar, som var palestinska flyktingar, kommit till Sverige. Växte upp gjorde hon senare i Landskrona, och idag bor hon i Malmö med sambon Johan och deras två barn.

När Farah gästade Kristoffer Triumfs podcast Värvet så berättade hon om hur hon idag är tillfreds med livet och lycklig i tillvaron.

Farah Abadi. Bildkälla: Mickan Palmqvist/TT Bild

– Det har var man kommer ifrån att göra. I sextio år har mina föräldrar och farföräldrar varit hungriga, bott i krig, fått släktingar dödade, inte kunnat äta sig mätta, inte gått i skola ordentligt, inte haft någonstans att bo. Och jag har det jättebra. Ingen kommer dö. Ingen kommer bombas. Det går skitbra för mig, berättade hon i Värvet och fortsatte senare på samma spår:

– Det var det mina föräldrar drömde om när dom fick mig. Det var därför dom kom till Sverige för att jag skulle bo såhär och känna såhär. Det är ju jättebra. Dom har lyckats jättemycket, sa hon i Värvet.

Farah Abadi har tagit bort alla bilder på sambon Johan

Därför bröt Farah Abadi med sin pappa

När Farah Abadi sommaren 2022 sommarpratade i Sommar i P1 så tillägnade hon hela sitt sommarprat åt de viktiga kvinnorna i hennes liv: Mormor, mamma och hennes egen dotter. Om pappan sades inte mycket. Och det finns en anledning till det.

När Farah Abadi gästar Renée Nybergs program Renées brygga så väljer Farah att öppna upp mer om relationen till sin pappa.

– Du har beskrivit hur din pappa bara försvann. Han lämnade familjen. Utan att säga någonting, säger Renée Nyberg till Farah i programmet.

– Han träffade nån ny. Och sen så bara gick han hemifrån en dag och kom inte tillbaka. Jag tycker det var pissigt gjort. Så gör man inte, säger Farah i Renées brygga.

Farah berättar att han ringde ungefär en gång i månaden, och att de då låtsades som ingenting. Elefanten i rummet nämndes aldrig. Samtalen tog hårt på Farah.

Farah Abadi pratar om sin pappa i Renées brygga. Bildkälla: TV4

– Jag blev jätteledsen. Jag kunde vara ledsen i en vecka. Till slut sa jag att han borde be om ursäkt till mig, min mamma och mina systrar. Då var han helt oförstående. Han ba "Jag förstår inte vad jag ska be om ursäkt för". Då blev jag förbannad, förklarar Farah och fortsätter:

– Om inte du vet vad du ska be om ursäkt för så kan inte jag som ditt barn berätta vad du ska be om ursäkt för. Och då kan inte vi prata mer. Och då pratade vi inte mer. Och jag tyckte att det var jätteskönt, säger Farah Abadi.

Farah Abadi. Bildkälla: Johan Nilsson/TT Bild

Då dog Farah Abadis pappa

Sommaren 2021 fick Farah ett samtal från sin mamma. Farah Abadis pappa var död. 

Men långt innan han faktiskt dog så hade Farah funderat över hur den dagen skulle kännas. I Renées brygga broderar hon ut texten.

– Det är klart att jag tänkte såhär: "Kommer jag ångra mig när han dör". Och sen så dog han. Och det var en så himla, himla konstig känsla. För jag trodde att när den dagen kom så skulle ångern skölja över mig, men det kändes ingenting. Han dog då. Men för oss så dog han för så himla längesen. Den sorgen var redan bearbetad. Han har redan varit död och nu var han död för alla andra också, berättar Farah i Renées brygga.

 Renées brygga sänds tisdagar klockan 20.00 på TV4 och streamas på TV4 Play.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!