Linda Thelenius fyller 50 – så lever hon 20 år efter Big Brother

Linda Thelenius gjorde succé i Big Brother 2003. När hon klev ut från huset så förändrades livet drastiskt och hon var Linda Rosing med hela Sverige. Men vad hände sen?


Det var 2003 som Linda Rosing, 50, (vilket var hennes tilltalsnamn innan Thelenius) stegade in i Big brother Sverige. Linda som snart skulle fylla 30 år gammal kände att hon efter en brusten relation kombinerat med mammarollen och arbetslivet äntligen bara skulle få fokusera på sig själv. 

Gunilla Persson om Lindas tv-sex: "Någonting jag ser ner på"

– Här inne kan jag vara Linda. Inte kollega-Linda. Inte mamma-Linda. Utan bara Linda. 

Och wow vilken säsong Linda skulle bidra till.

Linda Thelenius. Bikdkälla: ROBIN HALDERT / TT

Tittarna fullkomligt förälskade sig i det blonda bombnedslaget från Västerås. Värre blev det inte när hon förälskade sig i deltagaren Micke Lindgren och profilerna hade sex framför kamerorna.

Det gör Linda Thelenuis idag 

I hela 89 dagar blev Linda kvar i huset för att sedan traska ut till en verklighet där strålkastarljuset riktades på henne. 

Idag bor Linda Thelenius i Djursholm och arbetar med hemtjänst. Bildkälla: Stella Pictures

Efter sin tv-medverkan har Linda varit med i en rad program, turnerat med sitt band Basic Instinct, vikt ut sig i ett par herrmagasin och titt som tätt skapat rubriker. 2010 gifte hon sig med Basic Instinct-kollegan Peter Thelenius och bytte så namn till Linda Thelenius. Paret bor idag i Djursholm och där arbetar Linda med hemtjänst vilket hon trivs bra med. 

– Det passar mig som handen i handsken och jag brinner verkligen för mina äldre. Det är ett kall som jag har. Jag älskar att hjälpa andra, berättar hon i en intervju med Aftonbladet.

Reportrarna Anna och Hans Shimoda frågar då Linda om det är någonting hon ångrar från sin tid i rampljuset. 

Sex-appar och korvätartävling – det här gör reality-stjärnorna i dag

– Visst kan jag ångra saker och ting. Jag har varit så naiv och har gjort så mycket dumma val. Ibland kan jag undra hur fan jag tänkte. Men jag var inte mogen då och slängdes in i en stor cirkus och trodde man skulle säga ja till allt. Men jag har lärt mig mycket och även fått mycket insikt, svarade hon då. 

Om Linda kommer att dyka upp i något program i framtiden. Det återstår att se. Vi kan bara hoppas. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!