Lee Christiernsson
Lee Christiernsson. - Foto: Stella Pictures

Detaljen på Lee Christiernssons bild skapar starka reaktioner

Lee Christiernsson medverkade tidigare under veckan i Réenes brygga där hen berättade om sin resa från "Snickar-Björn" till Lee.


Det var i februari 2023 som den första delen av  Lee Christiernssons, 48, dokumentär “Att bli Lee” sändes. Tittarna fick i de olika dokumentärdelarna följa med på resan som “Äntligen hemma”-profilen gick igenom när “Snickar-Björn” blev Lee. 

Dokumentären möttes av stående ovationer och Lee har hyllats av både nära, kära, okända följare och kändisar. I samband med att dokumentären släpptes intervjuades Lee av QX och berättade i intervjun om rädslan men också hoppen kring att berätta sin historia. 

Lee Christiernsson i "Att bli Lee". Bildkälla: TV4

– Jag har alltid vetat att jag är annorlunda, att något är ”fel” och jag har alltid haft ett intresse för det motsatta könets uttryck i kläder, skor och smycken. Jag hängde i mammas garderob när ingen såg, berättade Lee då. 

Efter både dokumentär och intervju har jobberbjudanden och samarbetsförslag haglat över Lee. Så pass att hen under en period tog en liten Instagrampaus. 

Lee Christiernsson hyllas efter Réenes brygga

Sommaren då allting ägde rum tog Lee en paus för att gästa Réenes brygga. I ett samtal med Réene valsde hen att berätta om rädslan kring att droppa bomben för sina barn och exfru. Hen berättade även hur länge känslan att vara född i fel kropp har gjort sig tillkänna. 

– Jag har faktiskt inget annat minne om jag ska vara ärlig. Jag har känt så här sen jag var liten, berättade hen då. 

Då det under sommaren 2023 var ganska färskt berättade Lee att både hen och exfrun Karolina hade svårt att hålla koll på termerna. 

Lee i Réenes brygga. Bildkälla: TV4

– Jag säger fel ofta när jag svarar i telefonen eller om någon säger Lee så reagerar jag inte. Och ja, min exfru om hon är sur, då säger hon ju absolut Björn, berättade Lee. 

– Hahaha nej men är det sant, skrattade Réene och fortsatte:

– Det måste vara för att det sitter i ryggraden, sa Réene. 

Samma vecka som Lees gästspel i Réenes brygga sändes så gick även QX-galan av stapeln. Efter galan publicerade Lee en bild på sin Instagram där hen visade upp aftonens look. I kommentarsfältet haglade hyllningarna in från följarna. Många skrev och gav sina hejarop efter Réenes brygga. Men det var även en annan sak det lades fokus på. 

Kommentarerna. Bildkälla: Instagram

I bryggan hade nämligen Lee uppsatt hår i svans. Men under galan hade hen utsläppt – vilket följarna fullkomligt älskade. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!