Maria Montazami om maken Kamran
Maria Montazami intervjuades av Min Sanning i SVT, och berättade då om sitt äktenskap med maken Kamran. - Foto: Maja Suslin/TT Bild, Naina Helén Jåma/TT Bild, SVT

Tittarstorm efter Maria Montazamis ord om maken Kamran: "Nu sjönk du i mina ögon"

Den svenska Hollywoodfrun Maria Montazami gästade programmet Min Sanning i SVT, och den intervjun som programledaren Anna Hedenmo gjorde med Montazami har nu väckt starka reaktioner.


I snart fyrtio år har den svenska Hollywoodfrun Maria Montazami, 58, varit tillsammans med sin Kamran Montazami

De träffades 1987 och gifte sig tre år senare. Maria och Kamran har fyra barn tillsammans – men alla barnen är idag utflugna – så Maria och Kamran bor själva i en fantastisk villa i Laguna Niguel i Kalifornien, USA.

Maria Montazami om otroheten med Kamran

Kamran jobbar som fastighetsmäklare, och Maria har varit hemmafru större delen av sitt liv. I en intervju med Allas berättade Maria om hur hennes vardagar ser ut.

– När Kamran kommer hem från arbetet har jag fixat med allt hemma – så att huset är rent och snyggt, trädgården alltid i ordning och maten lagad. Han har liksom aldrig något att klaga på och det är bäst för hans egen skull. På jobbet kan han bossa över de andra, men i hemmet är det jag som bestämmer och visst händer det att jag måste visa var skåpet ska stå, berättade hon då.

Maria Montazami och maken Kamran. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

Maria Montazami om Kamran i Min Sanning

När Maria Montazami gästade SVT-programmet Min Sanning som leds av Anna Hedenmo så gled samtalet in på det här med att vara hemmafru igen.

– En del svenska kvinnor klagar över svenska män, att dom är så initiativlösa, att dom inte tar notan, att dom inte uppvaktar, att kvinnorna tar ansvar för allt. Vad tänker du när du hör sånt?, frågar Anna Hedenmo sin gäst.

Maria Montazami. Bildkälla: Nils Petter Nilsson/TT Bild

– Väldigt tråkigt. Det bästa med Kamran är att han betalar. Det har han alltid gjort. Det har han gjort ända sedan början. Och det gör mina döttrars män. Så ska det vara.

Hedenmo undrar hur det då blir med jämställdheten, och undrar varför män ska betala egentligen.

– De tjänar väl mest pengar. Jag tycker män ska jobba och kvinnor ska vara hemma säger Maria Montazami i Min Sanning.

Maria Montazami i SVT-programmet Min Sanning. Bildkälla: Instagram/SVT

Starka reaktioner från tittarna på SVT:s Instagram

I kommentarsfältet har reaktionerna strömmat in från tittare, och Montazami möts av både ris och ros. En del uppskattar hennes ärlighet, medan andra menar att hennes åsikter känns "mossiga".

"Heja Maria som vågar stå för sina åsikter även om de inte är PK."

"När jag började titta på det här klippet trodde jag att det var ett inslag från SVT Humor. Men det var allvar. Fascinerande."

"Kvinnan ska jobba, ha en lön, egna pengar att röra sig med. Inte vara beroende av sin man."

"Gillar ju Maria och alla får såklart ha sin åsikt, men just det här känns ju lätt medeltida och mossigt."

"Så "det BÄSTA" men hennes make "är att han betalar"? Jaja, alla får ju så klart ha det förhållande som passar alla inblandade bäst…"

"Jösses. 50-talet ringde…"

"Stör mig mest på hur hon säger det - kvinnor ska stanna hemma?! Inte att JAG valde att stanna hemma tex."

"Nej Maria Montazami, nu sjönk du i mina ögon… Man är inte en sämre mamma eller pappa för att man åker till jobbet varje dag oavsett ekonomisk status. Jag hoppas att dina barn förstår detta och att du inte klandrar ner på dem om de väljer att fortsätta jobba."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!