Charlotte Perelli
Charlotte Perellis son är väldigt lik en annan kändis. - Foto: Stella Pictures

Följarna i chock efter Charlotte Perrellis bild på sonen: "Han är ju..."

Charlotte Perrelli publicerade en bild på sin son. Hon hade inte väntat sig följarnas reaktion på det hela.


Som liten knatte blev Stephen Lindholm en storfavorit hos svenska folket då han spelade Pelle i "Vi på saltkråkan". Seren hade premiär 18 januari 1964 och sändes sedan varje lördag. På grund av den rådande tittarsuccén skapades även fyra stycken filmer om serien som blev lika populära dom. 

Serien handlar kort och gott om en familj som på sommaren besöker en skärgårdsö tillsammans med sin hund Båtsman. Ett av barnen i familjen, Tjorven kan man säga har seriens huvudroll men hon har också en liten vän på ön vid namn Pelle.

Skärmdump från Vi på Saltkråkan. Bildkälla: SVT

Skådespelare Stephen Lindholm var bara nio år gammal när han klev på i rollen som Pelle. Efter sin skådespelarkarriär sadlade han om till journalist och började på Kommunalarbetaren. Där blev han kvar i hela 40 år tills han som 66-åring gick i pension. 

I efterhand har Stephen riktat lite kritik mot produktionen då han ansett att skådespelarna fick lite dåligt betalt om man jämför med hur mycket pengar serien och filmerna drog in. 

– Om jag minns rätt så fick jag 40 000 kronor för en tv-serie och fyra filmer. Jag hörde en uppgift om att bara filmerna spelade in över 20 miljoner kronor världen över – på den tiden. Det hade väl kanske varit snyggt om man fått en del av det. Nu känner man sig lite utnyttjad, sa han tidigare till Expressen.

Pelle i Vi på Saltkråkan. Bildkälla: Arkivbild
Stephen som vuxen. Bildkälla: Skärmavbild/TV4/Astrid Lindgrens älskade filmer

Och ja, Vi på Saltkråkan blev faktiskt en sån pass stor hit att det fortfarande går att streama på SVT Play. 

Och nu råkar det även vara så att flera sett att Pelle från Saltkråkan har en dubbelgångare. Och det är ingen mindre än Charlotte Perrellis son. 

På Instagram anser nämligen Charlottes följare att hennes son är en kopia av en knatte-Stephen. 

Pelle i Vi på Saltkråkan. Bildkälla: Arkivbild
Och ja vi kan inte annat än hålla med. 
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!