Amelias stora kärlek har gått bort.
Amelias stora kärlek har gått bort. - Foto: Janerik Henriksson/TT/Mikaela Landeström/TT

Amelia Adamos stora sorg – kärleken Lucio är död

I dagarna kom de tragiska beskedet att tidningsdrottningen Amelia Adamos stora kärlek Lucio Benvenuto somnat in.
– När jag träffade Lucio var det som om cirkeln slöts, har Amelia sagt i en intervju med Expressen.


Tidningsdrottningen Amelia Adamo har nästan 50 års erfarenhet inom mediebranschen. Hon har startat upp magasinen Amelia, Tara och M-Magasin. Där den förstnämnda är uppkallad efter henne själv. 

Amelia Adamo om första mötet med Lucio Benvenuto

Amelia träffade frisören Lucio Benvenuto på en fest i juni 2009 och sedan dess har de hållit ihop. Parets kärlek började med en kyss som fick Amelia att “lätta från marken”. Kyssen och den ömsesidiga kärleken kom att leda till en lång och lycklig relation. 

– När jag träffade Lucio var det som om cirkeln slöts. Han var en manlig mamma för mig, som kom in med vitlök och pasta och bara tog över köket. Av honom fick jag något jag längtat efter i hela mitt liv, men aldrig fått, berättar Amelia för Expressen.

Amelia på en Rosabadet-lunch. Foto: Mikaela Landeström/TT

Lucio Benvenuto har avlidit

I torsdags gick Amelias stora kärlek sorgligt nog bort, vilket Expressen var först att rapportera om. 

I ett mejl till Amelia Adamos närmsta vänner ska hon under torsdagen ha skrivit: 

”Nu är Lucios och mina dagar över. På förmiddagen i dag den 19/2 seglade han över till den andra stranden. Färden gick lugnt och utan smärtor. Hans benmärgscancer utvecklades till aggressiv leukemi och på sex dagar från beskedet togs han ifrån oss. Vi var alla, barn och barnbarn, på plats och kärleksbombade honom till sista andetaget”.

Paret fick 15 fina år tillsammans. I en intervju med Expressen berättar Amelia att tidpunkten i livet som paret träffades var avgörande för deras långa relation.

– När man möts senare i livet har man en helt annan tolerans för att partnern inte är en kopia av en själv. Man har nog inte heller samma tendens att se partnern som ett projekt och försöka förändra. Vi visste också båda att vi var i en ålder då det är dumt att tjafsa. Vi ville bara leva, säger Amelia till Expressen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!