- Foto: Stella Pictures & BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Allt om Jay Smith: Fru, barn, Idol och kända systern

Artisten Jay Smith tog svenska folket med storm när han vann Idol 2010. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnskottet? Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om Jay Smith.


Jay Smith ålder – hur gammal är han?

Jay Smith föddes den 29 april 1981. 2024 fyller han 42 år.

Var bor Jay Smith?

Jay Smith bor med sin familj i Helsingborg. 

Debuterar Jay Smith i Melodifestivalen 2024?

Jay Smith debuterar i Melodifestivalen 2024. Han kommer att tävla med låten “Back to my roots” i den femte deltävlingen som hålls i Karlstad. 

Om sitt deltagande säger han så här till Aftonbladet:

– Ska man fortsätta kunna hålla på med musik på heltid och kunna ta hand om sin familj så får man väl kanske lägga egot åt sidan lite. 

Melodifestivalen 2024 final: Tid, startfält och resultat

Jay Smith familj – är hans lillasyster Maria Jane Smith med i Smith & Thell?

Jay Smith är inte ensam om att vara musikalisk i familjen. Hans nio år yngre halvsyster, Maria Jane Smith, är sångare i popdoun Smith & Thell. Maria Jane Smith har också varit med och skrivit sin brors bidrag till Melodifestivalen 2024.

– Det är jättekul. Vi har väl gjort våra grejer rätt parallellt under alla år, så det här är första gången vi gör något tillsammans, säger Jay Smith till Aftonbladet.

Och det går sannerligen bra för halvsystern. Tillsammans med parhästen Victor Thell turnerar hon i bland annat Tyskland, Frankrike och Storbritannien. 

Melodifestivalens svar om Danny Saucedos regelbrott: "Tejpa över"

Vann Jay Smith Idol 2010?

Det stämmer! Jay Smith tävlade i Idol 2010 och vann finalen mot Minnah Karlsson i Globen. Men efter Idol försvann han snabbt från rampljuset. 

– Det har varit ett någorlunda aktivt val. Det blev lite av en överdos under Idol-tiden och samtidigt får inte den typen av musik som jag vill göra jättemycket utrymme i de stora medierna. Jag var inte heller jättesugen på att anpassa mig för att passa in där, sa han till Femina år 2022.

Idol 2010. Foto: Stella Pictures

Albin Tingwall blev dumpad av Idol-vinnaren – öppnar upp om kärlekslivet

Testade Jay Smith positivt för cannabis i Idol?

Idol-resan var minst sagt en bergochdalbana för hårdrockaren Jay Smith. Under säsongen åkte han fast för att ha rökt cannabis. Det ledde till att TV4 anordnade en presskonferens där artisten tvingades be om ursäkt.

– Jag hade nog aldrig bett om ursäkt för det i dag. Man var så låst i den världen, man hade lagt så mycket energi på Idol, och det enda man ville var att löpa linan ut. Hade jag haft lite mer erfarenhet hade jag kanske sagt att ”då tackar jag för mig” och lämnat. Jag tror att jag hade kunnat ha en lika fungerande karriär ändå, sa Jay Smith 2022 till Femina. 

Var Jay Smith ihop med Minnah Karlsson från Idol?

En annan skandal var att han fick upp ögonen för en annan deltagare, ingen mindre än finalisten Minnah Karlsson. Då startades ett triangeldrama eftersom Jay Smith redan hade en flickvän, skriver Aftonbladet. Jay Smith valde då att avsluta relationen med flickvännen. 

I en intervju med Femina 2022 berättar Jay Smith att han och Minnah Karlsson startade en relation som höll ungefär ett år. 

Har Jay Smith fru eller flickvän?

I dag är Jay Smith gift med Emelie.

– Vi har varit av och på i snart elva år. Vi dejtade lite och sedan var jag vild och träffade en hel del tjejer samtidigt men vi hittade tillbaka till varandra och var tillsammans ett bra tag. Sedan lyckades vi tappa varandra men så hittade vi tillbaka igen och då gifte vi oss. Hon har funnits i mitt liv länge, hon är min soulmate, sa han 2022 till Femina.

Har Jay Smith barn?

Tillsammans med frun Emelie har Jay Smith sonen Alfred.

Allt om Jacqline Moss: Pojkvän, familj, längd och Mello 2024

Har Jay Smith Instagram?

Jay Smith heter @Jaysmithofficial på Instagram.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!