Albin Tingwall och Nike Sellmar blev ett par i Idol 2022.
Albin Tingwall och Nike Sellmar blev ett par i Idol 2022. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Stella Pictures

Albin Tingwall blev dumpad av Idol-vinnaren – öppnar upp om kärlekslivet

Albin Tingwall är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, men många känner nog igen honom från en annan sångtävling. 2022 kom Albin tvåa i Idol, och träffade även sin ex-flickvän under tävlingen. Men hur ser egentligen hans kärleksliv ut i dag, efter det tuffa uppbrottet?


Den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2024 går av stapeln i Eskilstuna den 24 februari, och startfältet består av Lia Larsson, Scarlet, Albin Tingwall, Lasse Stefanz, Danny Saucedo och Dotter. Två bidrag kommer gå direkt till den storslagna finalen, och två stycken kommer gå till finalkvalet. 

Allt om Lia Larsson: Pojkvän, familj och låten i Mello 2024

Albin Tingwall tävlar i deltävling 4 av Melodifestivalen 2024

För Danny, Dotter och Lasse Stefanz är det långt ifrån första gången de står på Mello-scenen, medan bland annat Albin Tingwall gör debut i tävlingen. 

– Det kommer bli otroligt roligt. Jag tror det kommer bli kul för tittarna där hemma framför allt. Det väntas lite överraskningar, har Albin Tingwall sagt till Nyheter24

– Det jag är mest nervös över tror jag är att det är lite annorlunda än vad jag brukar göra. Så det är någonting nytt inför en stor publik vilket alltid är en del att vara nervös över.

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum för deltävlingar och final

Idol-paret Albin Tingwall och Nike Sellmar gjorde slut

I Melodifestivalen 2024 ställer Albin Tingwall upp med låten ”Done Getting Over You”. Men Albin har också medverkat i en annan stor sångtävling förut och är därmed ingen nybörjare när det kommer till att stå på scen i tv-rutan. 2022 medverkade nämligen Albin i Idol på TV4, och tog sig hela vägen till final. Väl i final landade Albin på en andraplats, medan Nike Sellmar kammade hem vinsten. 

Melodifestivalen 2024 final: Tid, datum, startfält med artister och resultat

Albin och Nike var finalister i Idol 2022. Foto: Stella Pictures

Idol-finalisterna var dock inte bara konkurrenter, utan även ett kärlekspar. Nike och Albin fattade nämligen tycke för varandra när de tävlade mot varandra i Idol 2022 och blev tillsammans. Men i september 2023 gick paret ut med att de hade gått skilda vägar.

“Jag har något tråkigt att berätta. Jag och Albin har gjort slut. Ni vet ibland när man måste göra saker för sin egen skull, trots att man har så mycket kärlek för en person. Så blev det den här gången”, skrev Nike Sellmar i ett inlägg på Instagram. 

Allt om Albin Tingwall: Familj, Mello och kända exflickvännen

Albin Tingwall om uppbrottet med Nike Sellmar: "Svårt"

En hjärtekrossad Albin Tingwall kommenterade då uppbrottet i ett meddelande till Expressen där han skrev följande: 

"Mår inte särskilt bra. Det är mitt första förhållande om mitt första avslut. Man förlorar den viktigaste personen i sitt liv utan att man kan göra något åt det. Jag är inte särskilt sugen på att bli kär igen."

I flera medier har Albin förklarat att det var Nikes beslut att avsluta relationen, och att han fortfarande hade känslor för henne. 

– Det är svårt faktiskt för jag är ju fortfarande kär. Men vi hann ju inte träffas något under sommaren, har Albin sagt till Hänt i samband med uppbrottet.  

Idol-paret Nike Sellmar och Albin Tingwall har gjort slut

Idol-Albin om kärlekslivet: "Det är på paus"

Huruvida Albin Tingwall i dagsläget har någon ny flamma är fortfarande oklart, men när Nyheter24 träffade honom i december 2023 på en pressträff berättade han om att han inte vill skynda in i något nytt.  

Många är ju väldigt nyfikna på ditt kärleksliv. Hur ser det ut på den fronten? 

– Det är ju på paus. Jag har mycket kvar att jobba på, och så får man se när det drar igång. Men det kan nog ta ett tag. 

Är du ute på marknaden?

– Nej, inte direkt. Men är det någon som blåser mig av stolen så kommer jag inte säga nej till det direkt. Men jag fokuserar mycket på mig själv nu bara och försöker få saker och ting i mitt liv att funka.

Blir det många DM:s? 

–  Lite mer har det blivit sen uppbrottet. Det är jättekul och smickrande men jag är bara inte riktigt där än, i huvudet och hjärtat. Man vill inte stressa in i någonting heller. Så att jag läker på egen hand. 

Läs mer om Melodifestivalen 2024 här

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är P2:s nya klassiska artist

De leder Grammisgalan

Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.

Allt om Alexandra Nilsson: Podd, pojkvän och tiden som Kissie

igår 15:17
Alexandra Nilsson är en svensk influencer och tidigare bloggare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Alexandra Nilsson.

Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Jag trodde aldrig..."

igår 15:13
Jeremy Clarkson och hustrun Lisa Hogan besökte Sverige och Danmark – och en bild från parets semester väckte starka reaktioner hos de engagerade följarna...