Linnea Claesson
Linnea Claesson i Superstars. Hit eller miss? - Foto: discovery+

Det Linnéa Claeson gjorde i Superstars fick mig att skrika rakt ut

Linnéa Claeson har genom årens gång blivit väldigt omdiskuterad efter att hjälten med regnsbågshåret visade sig ha lite skelett i garderoben. När hon sedan dyker upp i Superstars var det självklart att man var skeptisk.


Första gången jag hörde om Linnea Claeson var många år sen. 

Jag hörde om handbollsspelaren som skaffat sig ett Instagramkonto där hon publicerade skärmdumpar på trakasserier hon behövt utstå på nätet. Jag minns att jag många gånger scrollade det hav av bilder på kommentarer men även svar från Linnéa som hon lagt upp för allmänhetens beskådning. 

Linnéa Claeson. Bildkälla: Noella Johansson/TT

Claesson skrikhivades in till morgonsofforna, hon fick sommarprata, hon gästade poddar och tv-program samt blev en hetpotatis bland Almedalens hotshots. 

2018 utsåg tidningarna Dagens Juridik och Legally Yours för 15:e året i rad "Årets jurist" och vinnaren – hon hette Linnéa Claeson. Utan att ens vara jurist. 

Men det var någonting jag kände inte var helt hundra. Många av inläggen kändes.... inte helt sanningsenliga. Allt lät likadant. Många inlägg var skrivna på exakt samma sätt. Och på sätt som skulle göra det lätt för henne att svara lite hånande mot den "elaka" mottagaren. De elaka männen stavade ofta fel i sina elaka meddelanden så att hon kunde rätta dem och så vidare. 

"You can't bullshit a bullshitter" brukar man säga. Och ska jag vara ärlig började mina misstankar om Linnéas inlägg då det seriöst är någonting jag skulle kunna gjort själv. 

Mia Skäringer visar sitt stöd för Linnéa Claeson efter skandalen

Linnéa Claeson har anklagats för att fejka sexuella trakasserier och hot mot sig själv. Bildkälla: Beatrice Nordensson/TT Bild

Vad som är sant och inte i Linnéas historier på "Assholesonline" är än idag inte solklart. Men att det var lite vajsing här och där – det har hon själv erkänt.

Och det var sannerligen inte bara jag som ställde mig försiktigt skeptisk till Linnea. Överallt ploppade det upp kritiska texter om henne och hennes Instagramkonto. 

Men sedan hamnade allt på is. 

Dagarna har gått. Vår har blivit sommar. Sommar har blivit höst och plötsligt fick man syn på rubriken att "Linnéa Claesson är klar för Superstars". 

Jag fnös ganska ordentligt och tänkte: "Mmmm ok, blir svårt att lura sig till att vinna tävlingar gumman". 

Men jag ska säga så här. Jag har fått äta upp min hatt till frukost, lunch och middag i snart tre veckor i sträck. Linnéa fullständigt krossar i detta program. Hon är som en... krigsgudinna som vägrar att förlora? Och det är inte på håret i tävlingarna heller. HON SOPAR BANAN MED DE ANDRA. 

Utöver att vara en maskin på tävling verkar hon också vara otrolig att bo med i huset där deltagarna lever vägg i vägg med varandra. Ödmjuk, rolig, lyhörd och extremt bra för sammanhållningen. 

Har man åkt iväg från sin familj till ett annat land är sånna som Linnéa, som utsöndrar trygghet, värda sin vikt i guld. 

Under den senaste tävlingen där deltagarna ska hålla upp en planka med armarna så kom jag på mig själv med att skrika rakt ut: 

Linnéa stod stadig medan efter en tappade sina plankor. Bildkälla: discovery+

"KOM IGEN NU BRITT-MARIE (läs Linnéa) KÖR FAN FAN. HÅLL!!!! HÅLL!!!!". 

Jag vet inte riktigt vad som hänt här. Men en sak vet jag: Och det var att det var ett genidrag av Linnéa Claeson att tacka ja till detta. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!