Martin Melin, tidigare reality-stjärna, är nu politiker i Liberalerna.
Martin Melin, tidigare reality-stjärna, är nu politiker i Liberalerna. - Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund, Henrik Montgomery/TT & STELLA Pictures/Peter Grannby.

Allt om Martin Melin: Barn, flickvän och tiden i Riksdagen

Martin Melin har varit i ropet sedan 1997. Hans inträde i offentligheten blev med programmet Expedition Robinson, och sedan dess har medverkat i en rad program, bloggat om sin vardag som politiker och blivit statsråd för Liberalerna.


Martin Melin har ett långt och varierande cv. År 1997 steg han in i offentligheten genom att delta i Expedition Robinson. Efter sin medverkan skrev han krönikor om samma program i Expressen mellan åren 2001 och 2003. Sedan dess har han medverkat i olika tv-produktioner, varit polis, skrivit böcker och blivit riksdagsledamot. 

Nyheter24 har tagit reda på de allra mest googlade frågorna om Melin – här kommer svaren. 

Martin Melin ålder – hur gammal är han?

Martin Melin föddes den 6 mars 1967, vilket innebär att han fyller 57 år 2024. 

Vann Martin Melin Robinson?

År 1997 vann Martin Melin den första säsongen av Expedition Robinson. I reality-programmet ingår olika tävlingar och olika tester, där vinnaren kan vinna en halv miljon kronor. Med sin medverkan blev den då 30-årige polisen en del av offentligheten. 

Martin Melin om "penismassagen" i Robinson: "Mandomsmassage"

Under sin medverkan fick Melin gå på massage som visade sig vara något annat än vad han hade förväntat sig. 

– När jag kom där fick jag mandomsmassage, det var inte alls vad de hade räknat med. Han freebaseade på där och gick utanför ramarna, sade Melin till Expressen, och fortsatte:

– Det var en kulturkrock.

Martin Melin 2014. Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg.

Är Martin Melin polis?

Martin Melin har tidigare jobbat som polis. På sitt X-konto (tidigare Twitter) har han rapporterat om sin vardag som polis. En hel del av inläggen på X är också kopplade till politik.

När träffade Martin Melin Camilla Läckberg?

Sommaren 2007 träffade Melin deckarförfattaren Camilla Läckberg. Ett halvår sedan flyttade paret ihop och 2019 fick de sonen Charlie

2010 gifte sig Melin och Läckberg. Efter fyra år som makar skilde sig paret 2014, enligt Svensk Damtidning

Martin Melin med exfrun Camilla Läckberg. Foto: FameFlynet Sweden/STELLA Pictures.

Har Martin Melin barn? 

Politikern har tre barn med två olika fruar. Dottern Fanny och sonen Felix fick han tillsammans med Christina Melin. Paret skilde sig 2007. Med Camilla Läckberg fick han en son, Charlie, enligt uppgifter från Femina

Melin med sin dotter Fanny. Foto: Jari Kantola/STELLA PICTURES.

Företräder Martin Melin Liberalerna?

År 2018 gav Melin sig in i politiken genom att kandidera till riksdagsvalet men fick ingen plats. 2022 gjorde han ett tillfälligt inhopp för att ersätta Joar Forssell, Liberalernas utrikespolitiska talesperson, som gick på föräldraledighet i ett halvår. Då satt han i Riksdagen mellan 31 oktober 2022 till 30 april 2023.

Efter att ha inträtt som riksdagsledamot för Liberalerna igen den 22 augusti 2023 är han fortfarande tjänstgörande statsrådsersättare. 

– Jag hoppas kunna göra skillnad för att öka friheten i Sverige, inte minst genom att fler känner sig trygga i sin vardag, säger han i ett pressmeddelande från Liberalerna. 

Han har sedan dess mött mycket kritik för ett särskilt uttalande.

Följarna rasar på Martin Melin: ”Så patetisk”

Martin Melin 2024. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Vad sa Martin Melin om Guccikepsar?

Under en presskonferens i början av februari 2024 var Melin med och presenterade regeringens förslag om visitationszoner. Ett uttalande landade inte så väl hos många. 

– Alla som går runt med guccikopiakepsar är inte gängkriminella, men många gängkriminella bär guccikopiakepsar. Olika grupperingar har en viss stil och det kan ändras, men poliserna i området kan mycket väl berätta vilka märken man bär där, sade han då.

I TV4:s Efter fem försvarade han regeringens införande av visitationszoner genom att påstå att de som i dag skjuter har utländskt påbrå. 

– Om vi tittar på de som idag skjuts och skjuter har de utländsk påbrå. Det blir lite fånigt om det bara ska vara rättvist och vi ska ha en visitationszon i något område bara för det.

Visitationszonerna kritiseras: ”Finns inget belägg”

Martin Melin partner – har han flickvän eller fru? 

Tio år efter skilsmässan med Läckberg träffade Melin sin nuvarande flickvän: Lisa Thambert. I en intervju med Aftonbladet berättar han om relationen med Thambert. 

– Häromdagen tänkte jag på att det är tio år sedan jag skilde mig från Camilla. Det dröjde tio år innan jag hittade kärleken igen. Jag har haft några relationer som har gått under radarn, men det här är första gången det känns som att det är for life, sade han i januari 2024 till tidningen. 

Melin med Thambert 2024. Foto: STELLA Pictures/Peter Grannby.

Vart bor Martin Melin?

Melin bor i Enskede, Stockholm. Han bor ensam. 

Har Martin Melin Instagram?

På Instagram går Martin Melin under namnet @themartinmelin. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!