Per Gessle på Strandvägen i Stockholm
Per Gessle har bott på Strandvägen i många år. - Foto: Johan Nilsson/TT Bild, Fredrik Sandberg/TT Bild. Bilden är ett montage.

Så bor Per Gessle på Strandvägen: "Försöker ha ett vackert hem"

Per Gessle och hustrun Åsa bor i en etagevåning på en av Sveriges absolut dyraste gator – Strandvägen i Stockholm. Där möts besökarna av konst på toaletten och en väldigt dyr – och speciell – detalj. Ja, den involverar "bikiniklädda blondiner"


Att vara frontfigur i både Gyllene Tider och Roxette har gjort hitmaskinen Per Gessle till en av Sveriges rikaste artister. Tidigare har Nyheter24 skrivit om Gessles otroliga inkomster – där det handlar om tre olika bolag som sitter på totalt 360 miljoner kronor.

Utöver det är Gessle suppleant i bolagen Aktiebolaget Tylösands Havsbad och Tylösands Kompaniet Aktiebolag. Där uppgår tillgångarna på totalt 562 miljoner kronor – alltså mer än en halv miljard kronor. Mer om Per Gessle och hans förmögenhet kan du läsa här.

Som en av Sveriges rikaste artister är det inte konstigt att han även bor som en kung. I många år har Per Gessle ägt etagevåningen på Strandvägen med utsikt mot Djurgården och Nordiska Museet.

Strandvägen i Stockholm. Bildkälla: Stella Pictures.
Från etagevåningen har Gessle utsikt över det glittrande vattnet, Djurgården och Nordiska Museet. Bildkälla: Stella Pictures.

Strandvägen är utan tvekan av Sveriges absolut lyxigaste adresser. Enligt bostadssajten Hemnet så är det få bostäder som säljs på vad som kanske är Stockholms vackraste paradgata. På tre år har bara 12 bostäder på Strandvägen sålts.

När de väl kommer ut på marknaden så är priserna saftiga. Enligt Hemnet så är snittpriset per kvadratmeter hela 206 600 kronor. Förra våren såldes till exempel en enormt paradvåning på Strandvägen. För 239 kvadrat och totalt åtta rum fick köparen hosta upp hela 67 miljoner kronor. Det ger ett kvadratmeterpris på 280 335 kronor.

Smakar det så kostar det. Tillsammans med bland annat Ålsten i Bromma och Floragatan på Östermalm så är Strandvägen en av landets dyraste adresser. Bildkälla: Stella Pictures.

Så bor Per Gessle på Strandvägen 

Att det är rent och fint hemma hos Per Gessle och frun Åsa på Strandvägen råder det nog ingen tvekan om. När han gästade Lotta Bromés radioprogram i Sveriges Radio så fick han frågan om hur mycket vardagssysslor han ägnar sig åt.

– Ja diska. Laga mat är jag inte så himla bra på. Men jag brukar få duka. Jag brukar få plocka av allt skräp från bordet så det blir ordning och reda. Jag är lite så pedant säger min fru, så det innebär att jag får se till att allt blir rakt och rent och fint och snyggt, svarade Gessle.

Lägenheten på Strandvägen har Per Gessle ägt i många år. Här fotograferas han år 1999 tillsammans med Marie Fredriksson i lägenheten på Strandvägen. Bildkälla: Mark Earthy/TT Bild

Lotta Bromé avslöjade ett rykte hon hört om Gessle – att han är så pedantisk att han kan vända på en bordsrulle med papper om man inte drar pappret från rätt håll...

– Mm det gör jag. Jag gillar det. En gång var jag hemma hos Tina Turner och då berättade någon att hon hade sparkat en i sin personal som hade satt toalettpappret åt fel håll hela tiden. Och jag förstår detta, haha, sa Per Gessle och avslöjade att det faktiskt är han som står för att sätta toarullen rätt i hemmet. 

Åsa Nordin och Per Gessle gifte sig den 21 augusti 1993, och har hållit ihop sedan dess. Bildkälla: Stefan Lindblom/TT Bild

Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur författaren Jan Guillou i sin våning på Östermalm omger sig med både design från Svenskt Tenn och jakttroféer. Även Per Gessle uppskattar det vackra i livet. I intervjun med Bromé fick han frågan om han har lyxiga möbler.

– Vad är en lyxig möbel? Njae men sköna möbler som passar in. Jag tycker om design. Vi försöker ha vackra hem, sa Gessle.

Han avslöjade att han har popkonst på väggarna och fler än 10 gitarrer hemma. Utöver det har han en enorm samling av vinylskivor – som givetvis är sorterad i alfabetisk ordning.

Per Gessle och Åsa har även ett hem i Halmstad. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Oväntade detaljerna i hemmet – konst på toaletten och flipperspel med bikinitjejer

När journalisten Andres Lokko för Svenska Dagbladets räkning besökte representationsdelen i Gessles våning på Strandvägen så skrev han att Gessles fru Åsa visade ett Playboy-flipperspel från slutet av 1970-talet, prytt av Hugh Hefner och "blondiner i bikinis". 

Playboy-flipperspelet från 1978 kostar idag cirka 77 000 kronor på sajter som är nischade att sälja vintage-flipperspel.

Playboy-grundaren Hugh Hefner pryder ett flipperspel hemma hos Per och Åsa på Strandvägen. Bildkälla: AP Photo/Nick Ut/TT Bild

Utöver flipperspelet noterades Lokko att det förutom en flygel även fanns mängder av pophistoriska inramade fotografier.

Och på toaletten möttes han av en svartvit bild av artisten Iggy Pop – givetvis barbröstad, som han ofta är på scen.

Sedan Iggy Pop sjöng i bandet The Stooges har han uppträtt utan tröja. Här på scen 1989. Bildkälla: TT Bild

Se bilderna från Per Gessles våning på Strandvägen

Trapphuset på Strandvägen går inte av för hackor. Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild
Takbjälkar och charmiga fönster skapar en hemtrevlig känsla medan rosa tulpaner och en bok om Bob Dylan på soffbordet blir pricken över i:et. Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild

Och givetvis trendiga leopardmönstrade kuddar i soffan! Hustrun Åsa är lampdesigner, kanske är det hon som gjort den häftiga lampan till höger? Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild
Per Gessle vid sin flygel i etagevåningen på Strandvägen. Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild
Från en terrass har Per Gessle utsikt över takåsarna på Östermalm. Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild
Per Gessle är känd för att vara pedant, så det är förmodligen ordning och reda hemma hos Per och Åsa. Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild

Per Gessle fotograferad på sin terrass. Bildkälla: Staffan Löwstedt/SvD/TT Bild
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

3 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.