Lisa Sidén
Lisa Sidén möter kritik för sina videos. - Foto: TikTok

Lisa Sidén om mat-kritiken: "Folk tror att jag..."

Fenomenet mukbang på TikTok kopplar troligtvis många med Lisa Sidén. Hon har blivit en ikonisk och välkänd profil på plattformen tack vare sina mukbangs. Lisa har idag miljontals visningar på sina klipp när hon äter sushi, dumplings och rå lax.


Influencern Lisa Sidén, 23, gjorde premiär i tv-rutan när hon medverkade i Paradise Hotel 2020 och sedan dess har hon fortsatt vara ett välkänt ansikte. Idag driver profilen företag och arbetar med sina sociala medier. På plattformen TikTok har hon i dagsläget cirka 134 600 följare. 

Hennes TikTok exploderade efter att hon publicerade sin första mukbang i somras och till Aftonbladet berättade hon att hon älskar mat och äter sushi ganska ofta. En dag tänkte hon "varför inte spela in en video när jag äter den?". Sedan dess har hennes klipp fått stor spridning, både i Sverige och internationellt. 

Lisa Sidén äter här en rå lax. Bildkälla: TikTok

Sidén bemöter kritiken: "Folk får tro det om de vill"

"Hur kan man äta 100 bitar sushi? Speciellt när man är en smal, ung tjej?". Det är frågor som många på TikTok frågat sig när det gäller Lisa Sidén. Det har på senare tid varit spridda vindar i form av spekulationer kring att Sidén ska spotta ut maten hon äter i sina mukbangs. Klippen som är publicerade på TikTok har klippts på så sätt att man inte får se när hon sväljer maten, därav teorin. 

– Det är nog 90 procent hat. Folk kommenterar att jag är smal och säger att jag spottar ut. En del säger att jag har hetsätstörning, men så är det ju verkligen inte. Men folk får tro det om de vill, om det känns bättre för dem, berättade Lisa Sidén i en intervju med Aftonbladet. 

Lisa diskuterar "hatet" på sin kanal. Bildkälla: TikTok

Följarna rasar på Lisa Sidén: "Kallas hetsätning" 

Från hundratusentals visningar upp till tre miljoner, så många kollar på Lisa Sidéns klipp när hon äter på TikTok. Sidéns kommentarsfält är fyllda med peppande och positiva meddelanden, men det är omöjligt att undgå de negativa kommentarerna om att hon ska spotta ut det hon äter – endast för att tittarna aldrig få se när hon sväljer maten. Vissa fascineras, medan andra provoceras av konceptet: 

"Du ger mig livslust när du äter"

"Lyssna inte på sånt skit"

"Folk måste fatta att man måste redigera sina mukbangs o då kan man inte ta med varje gång man sväljer videon hade blivit tjugo dagar lång"

"Finns ingen som gör så bra mukbangs som dig"

"Inget hat, men jag förstår varför man skulle tro det, har nog inte sett dig svälja en enda gång"

"Detta kallas hetsätning och det är inte normalt eller bra att normalisera eller romantisera. Snälla tänk lite."

Lisa Sidén står fast vid att hon absolut inte skulle spotta ut maten i sina TikToks och det får man helt enkelt lita på. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!