Christina Schollin
Christina Schollin söker assistent. - Foto: Anders Wiklund/TT

Så blir du Christina Schollins nya assistent – lättare än du tror

Är du tekniskt kunnig? Bor du i närheten av Gustavsberg utanför Stockholm? Kan du utföra enklare vardagssysslor? Då kanske du är den perfekta kandidaten som Christina Schollins nya personliga assistent.


Trots sina 86 jordsnurr lägger inte skådespelerskan Christina Schollin i en lägre växel. Igår publicerade hon nämligen en "annons" på Instagram. 

Där förklarade hon att hon just nu söker en ny personlig assistent för att kunna fortsätta driva alla sina projekt och samarbeten. Hon har hela 125 000 följare på Instagram i dagsläget, men är också aktuell i Wahlgrens Värld och med memoar-boken "Ett himla liv". 

Om barnbarnet Bianco Ingrosso kan ha assistenter, varför skulle inte Christina också kunna ha det? Hon har delvis tagit inspiration från Bianca och till Aftonbladet sa hon att hon också behöver assistenter eftersom hon själv är aktiv på alla håll och kanter. 

Christina Schollin söker ny assistent. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT

Christina vill ha någon att lita på

Christina menar att du som söker jobbet gärna får vara öppen för att hitta en innerlig vänskap. Det spelar heller ingen roll vart i livet du befinner dig, du kan vara antingen student eller pensionär – det spelar ingen roll.

Hon förklarar för Aftonbladet att den nya assistenten kan bli någon som man verkligen kan ha både glädje och nytta av. Om hon har tur hittar hon någon som är trevlig att umgås med, att man lär känna varandra och som även behöver en extra slant.

Däremot har Christina ingen aning om vad man betalar för uppdraget som hennes personliga assistent. Dock kan hon kan säga att om det är en person som är bra, pålitlig och avlastar betalar hon gärna bra för det. 

– Man ska ha råd att anlita folk som man kan anställa för att få ett så bra liv som möjligt. Så tycker jag. Jag vill bara ha någon som jag kan lita på, ha roligt tillsammans med och som kan hjälpa mig.

Den perfekta assistenten ska...

  • Vara tekniskt kunnig och ha kunskaper inom Mac, iPhone och iPad
  • Bo i närheten av Gustavsberg utanför Stockholm
  • Ha en bil
  • Kunna utföra enklare vardagssysslor några timmar varje dag

– Det jag söker är någon som är kunnig inom sociala medier och som vet hur man jobbar med Mac-datorer, Iphone och Ipad. Det kan också vara att jag ber någon att åka och handla till exempel. Men inte städning, det klarar jag ju själv, förklarade hon för Aftonbladet. 

Intervjuerna med kandidaterna kommer att hållas ute på Norra Lagnö i Christinas hem eller hemma hos dottern Pernilla Wahlgren.

Är du sugen på att hjälpa Christina att rodda sociala medier och åka till mataffären titt som tätt? På Instagram förklarar hon att man söker tjänsten som personlig assistent genom att skicka ett mail till christina.schollin@gmail.com. På plattformen skriver hon även att man ska märka mailet med "Personlig assistent". 

Vi önskar Christina lycka till med att hitta drömassistenten!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!