Sebastian åkte ur Sveriges mästerkock.
Sebastian åkte ur Sveriges mästerkock. - Foto: TV4/Skärmavbild

Sebastian åkte ur Sveriges mästerkock: "Skitjobbigt"

Sebastian, som blivit en favorit för många, åkte ur semifinalen av Sveriges mästerkock 2024. Han kommer vara saknad av många tittare. Här är hans egna ord om sin resa i programmet.


Sebastian Wilhelmsson, 37, tog mästerkock juryn med storm på sin audition i Täby i Stockholm. Han lagade en rådjurssadel med potatispuré, pepparsås, friterad svartrot och svartkål och en chutney med lingon, chili och kanel.

Grunden till rätten var en familjerätt som han sedan utvecklade och byggde vidare på.

– Det är en sådan rätt som vi ätit på nyårsafton nästan hela min uppväxt. Vi umgicks med samma familj i många, många år och då hade vi den rätten stående. Så det är en sån rätt jag gillar och den passade väldigt bra tycker jag, sa Sebastian till Nyheter24 då.

Sebastian Wilhelmsson golvade juryn i Sveriges mästerkock

Sebastian fick lämna Sveriges mästerkock 2024

Det har gått väldigt bra för Sebastian i Sveriges mästerkock. Han har tagit sig vidare vecka för vecka och kammat hem lag-vinster.

Men i onsdagens program räckte det inte längre och Sebastian fick lämna tävlingens semifinal som fyra i årets program.

Så gick det för vinnarna av Sveriges Mästerkock: "Jobbar på ICA"

Foto: TV4/Skärmavbild

Föll på en rätt med bläckfisk

I utslagstävlingen var det bläckfisk som skulle vara huvudråvaran. Sebastian gjorde sitt bästa, men det blev Hedvig som knep den sista platsen i kvartsfinalen.

– Att jag skulle nå topp fyra i Sveriges mästerkock trodde jag aldrig, det är helt otroligt! Jag är oerhört stolt över min prestation. Jag är tacksam och ödmjuk över att jag fått den chansen och fått uppleva det, säger Sebastian till Nyheter24.

Sveriges mästerkock-Lucas sågning: "J*vla trams"

Foto: TV4/Skärmavbild

Tävlingen var inte alltid lätt

Men resan har inte bara varit en enkel rak väg framåt utan ibland kantats av stress och ångest.

– Att vara deltagare i Sveriges mästerkock var i alla fall för mig en bergochdalbana, tätt mellan hybris och ångest. Det var superkul och samtidigt skitjobbigt. Men sammantaget en underbar resa, där jag utvecklades massor som människa och matlagare. Jag har fått vänner för livet. Hela produktionen och juryn har varit helt fantastiska att jobba med, säger han.

Sveriges mästerkock 2024: Alla deltagare i nya säsongen

Foto: TV4/Skärmavbild

Tittarna kommer sakna Sebastian i rutan

Många kommer att sakna Sebastian i rutan och på ett Facebookinlägg som TV4 gjort uttrycker flera sin besvikelse att han fått lämna tävlingen.

– Jag har fått väldigt fin respons och hejarop, inget negativt alls. Alla är så peppande och snälla., säger Sebastian till Nyheter24.

"Sebastian skulle varit kvar bäst".

"Hade velat ha sebastian kvar. Varit duktig o hans bläckfisktallrik såg godast ut (inte för att jag äter bläckfisk men hade ätit potatismoset)".

"Så tråkigt att Sebastian fick lämna".

Foto: Skärmavbild/Facebook
Foto: Skärmavbild/Facebook
Foto: Skärmavbild/Facebook

Läs mer om Sveriges mästerkock här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!